Група СкандаУ, която се нарежда сред култовите имена в хип-хоп сцената, привлича вниманието на световния мейджър със своите безкомпромисни и дълбокосмислени хитове, които събират милиони стриймове в дигиталните платформи. Тото и Лъчо, двамата артисти зад групата, не само създават невероятни парти парчета, но и изпращат силни послания през своите текстове.

Един от последните им проекти, песента „Боже“, не е изключение. Това не просто е музикален проект, а почти личен разговор с върховната сила. В песента се засягат теми като прибързаното съдене, липсата на емпатия и смелостта зад монитора на компютъра. СкандаУ задават въпроси, които всеки от нас може да си е поставял за отношението на света към основните ценности.

Текстът на песента е толкова смислен и болезнен, че може да бъде разглеждан като увеличително огледало на проблемите на днешното общество. В него се отразяват вътрешни борби, вярвания и въпроси към върховната същност. Тото и Лъчо споделят, че всяко от тях си говори с Бог по свой начин, но зад всичко стои общ въпрос: „Ако те има, Боже, виждаш ли?“.

Идеята за песента възниква в период, в който Тото се сблъсква със скандал, свързан с произхода на Ботев и Левски, като той самият признава, че беше загубил вяра в способността на хората да видят и разбират. Това го подтиква да зададе въпрос на Бог, дали той вижда и разбира. Също така, идеята за куплета на Лъчо възниква след един епизод на подкаста му „При ТоТо“, в който се разглежда темата за насилието над жени.

Видеото към „Боже“ е още едно творение на Bashmotion и е заснето в красива местност до радомирското село Прибой. Там, в сърцето на природата, се намира малък параклис, който служи като подходяща локация за този задълбочен и мощен проект. Вместо в църква, сцените се развиват в природна обстановка, което придава допълнителна емоция и аутентичност на цялостния израз на „Боже“.

Този проект не само доказва творческата изобретателност на СкандаУ, но и ги позиционира като изпълнители с послание, готови да разкрият дълбоките аспекти на човешката душа и обществото.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook