Светът на музиката се готви да отпразнува голямо събитие – 50-годишнината от началото на кариерата на неподражаемата Тина Търнър. За да почете този исторически момент, излиза компилацията „Queen of Rock n Roll“, съдържаща 55 песни, които описват нейната изключителна кариера.

Тази велика антология на Тина Търнър включва най-доброто от нейната музикална пътека – от началото на соловата й кариера до най-новите ѝ творения. От кавъра й на „Whole Lotta Love“ до ремикса на Kygo на „What’s Love Got to Do With It“ от 2020 г., това е първият път, когато цялата ѝ колекция от сингли е издадена като един комплект. Феновете в България имат щастието да имат достъп до тази съвкупност благодарение на „Орфей Мюзик“, изключителният лицензиант на Warner Music за нашата страна.

„Queen of Rock n Roll“ може да бъде предварително поръчан и ще бъде официално издаден на 24 ноември. Албумът ще бъде наличен в различни формати, включително комплекти от три CD и 5 плочи, както и дигитално издание на винил с 12 песни. Всеки комплект ще бъде обогатен с представление от нейния дългогодишен приятел и сътрудник – Брайън Адамс.

Първите стъпки на Тина в света на музиката като солов изпълнител са заложени с албума „Tina Turns The Country On!“ през 1974 г., докато тя все още беше активна с „Ike & Tina Turner Revue“. Година по-късно, с издаването на „Acid Queen“, тя съчетава своето изкуство със свиренето на „Whole Lotta Love“ на „Led Zeppelin“, откривайки нов етап в кариерата си. Този комплект включва и колаборации с легендарни изпълнители като David Bowie, Bryan Adams, Eric Clapton и Rod Stewart, както и класически хитове като „What’s Love Got To Do With It“, „Private Dancer“, „We Don’t Need Another Hero“, „The Best“, „Steamy Windows“, „I Don’t Wanna Lose You“, „Disco Inferno“ и много други.

За да почете заветът на Тина Търнър, тази компилация включва и нова версия на песента „Something Beautiful Remains“, преименувана просто на „Something Beautiful“. Този трогателен обновен запис е дело на легендарния продуцент и дългогодишен сътрудник на Тина – Тери Бритън. Той споделя своите емоции и познание за изключителната красота в наследството, което Тина оставя зад себе си: „Скъпа Тина, работата ми с теб никога не може да се повтори, но в сърцето ми остава нещо красиво. С любов, Тери.“

Тина Търнър не само има впечатляваща дискография, но и внушителни постижения в световен мащаб. Тя продава над 200 милиона записа и има десет хит сингъла в Обединеното кралство в топ 10 и девет албума в Обединеното кралство в топ 10. Тя е първата изпълнителка, която има хит в топ 40 за шест последователни десетилетия в Обединеното кралство. Нейните албуми са 20-кратно платинени в Обединеното кралство и 9-кратно платинени в САЩ, като същевременно постигат огромни продажби в целия свят. Тя е спечелила 8 награди „Грами“ и е била номинирана за 25 такива награди. През 1991 г., Тина бе включена в Залата на славата на рокендрола, и също така има звезди на Холивудската алея на славата и Алеята на славата в Сейнт Луис.

Независимо от всички успехи и слава, Тина Търнър остава обичана не само заради своята изключителна музика, но и заради това, което представлява като човек. Тя е истинска легенда, и 50 години след началото на своята кариера, Тина Търнър продължава да бъде „Кралицата на Рокендрола“ и независим символ на сила и страст в музиката.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook