Загубата на Матю Пери, звездата от телевизионния сериал „Приятели“, от 90-те години, настъпи със смъртта му в дома му в Лос Анджелис и разтресе семейството, приятелите и много почитатели по цял свят. Новината за неговата кончина разпространи тъга и скръб сред хората, които го обичаха и ценяха като актьор и като човек.

Матю Пери, който се превърна в култова фигура с ролята си на Чандлър Бинг в сериала „Приятели“, бе открит мъртъв в своя джакузи. Новината за неговата кончина бе обявена публично от неговото семейство и създателите на сериала – Марта Кауфман, Дейвид Крейн и Кевин Брайт. Семейството изрази своята тъга и благодарност към феновете на актьора, които го обичаха и го подкрепяха през годините.

„Матю внесе толкова радост в света – и като актьор, и като приятел,“ казват те в изявление за сп. „Пийпъл“. „С разбити сърца сме от трагичната загуба на нашия обичан син и брат.“ Това изявление придава на тази загуба допълнителна емоционална тежест и я прави още по-трагична.

В своите изявления създателите на „Приятели“ изразиха благодарността си към Матю Пери за неговия принос към сериала и споделиха, че се чувстват благословени, че той беше част от техния живот. Сериалът „Приятели“ остана в историята на телевизията като едно от най-успешните и обичани произведения.

Вестта за смъртта на Матю Пери бе разпространена в множество медии в САЩ и по света, последвана от изявления на телевизионната мрежа Ен Би Си, която излъчваше сериала „Приятели“, както и от „Уорнър брос телевижън груп“, продуцента на сериала. Официално обаче не бяха съобщени подробности относно обстоятелствата около смъртта на актьора.
Говорителят на противопожарната служба на Лос Анджелис, кап. Ерик Скот, потвърди, че пожарникари бяха извикани след информация за „мъж в безсъзнание в джакузи“. Мъжът бе намерен от минувач, изваден от водата и след медицински преглед на място бе установено, че е починал. Причината и начинът на смъртта ще бъдат определени от медицински представители.

Матю Пери имаше своята борба с пристрастяването към болкоуспокояващи и алкохол, както описва в мемоарната си книга „Матю Пери: Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. Той се отказа от тези зависимости и беше трезв от осемнадесет месеца преди смъртта си. Книгата разкрива личния и професионален път на актьора и неговата смелост да се изправи срещу демоните си.

Матю Пери ще остане в сърцата на много хора като символ на смеха и радостта, които ни подари през годините с ролята си в „Приятели“. Неговата смърт е загуба не само за близките му, но и за целия свят, който го обичаше и се възхищаваше на него. Приятели и колеги от сериала не са изразили публично своите чувства за кончината на Матю Пери, но е ясно, че той ще бъде винаги в сърцата им и в спомените на милиони фенове по цял свят.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook