Мнозина я наричат „Грандамата на българската естрада“, и това не е случайно. Йорданка Христова, легендарната певица, е истински символ на българската музикална сцена. Въпреки че за мнозина подобни определения може да са девалвирали с времето, тя остава благодарна за любовта, която продължава да получава от публиката вече шест десетилетия.

Именно тази емоция, която Йорданка Христова непрекъснато споделя с хилядите си почитатели, е причината, на която тя дължи своята жизнерадостност и прекрасна визия. Обичта винаги е била движещата сила в живота й, и това се отразява и в последния ѝ албум, кръстен „Обич разпиляна“. За Йорданка Христова обаче, обичта не е само дума, а начин на живот. Тя споделя: „Аз непрекъснато съм разпръсквала обич, защото я имам. Трябва да се разтоваря от тези емоции и съответно моите почитатели и приятели после отново да ме презаредят с нея. Без това не мога да живея.“

Обаче обичта не е само ключът към жизнеността и визията на Йорданка Христова, тя е и малката тайна за нейната изключителна красота в напреднала възраст. Въпреки че много хора се интересуват от нейната рецепта за поддържане на младоликата и еластичната си кожа, тя отговаря с една проста истина – обичта и положителните емоции са това, което я прави толкова красива. „Много е важно човек да обича и да бъде обичан. Прекрасно е. Това е дар Божи,“ казва с убедителността на истинска естрадна легенда.

За Йорданка Христова, обичта не е ограничена само до сцената. Тя я раздава в своя личен свят, особено към най-близките си хора. Израснала в македонския квартал на бежанците от Беломорска Тракия в „Света Троица,“ тя от малка е била обградена с много любов и музика. В дома им постоянно имало гости, често се организирали семейни тържества и всичко преминавало с много песни и смях. Споделя, че именно от бежанския род на татко си е наследила и таланта си на певица, въпреки че родителите й не искали тя да гради музикална кариера.

Йорданка Христова е изявена личност не само на българската сцена, но и на международната. Тя несъмнено притежава талант, но не смята, че трудът и усилията са по-важни от самия талант. „Аз съм за това, че талантът е по-важен от многото работа. Без труд, без постоянство, без съвършенство, без усвояване на нови техники за пеене, не вървят нещата, но ти ако нямаш таланта, Божия дар, колкото и да се напъваш, пак има някаква бариера,“ казва Христова.

Нейната виталност и енергия със сигурност идват и от нейните родители, които я научили на важността на положителния възглед върху живота. Тя признава, че самата тя не винаги е била толкова мила и топла към околните, но този характер се е променил с годините.

Семейството играе ключова роля в живота на Йорданка Христова. Тя разказва, че посвети години на майчинство, като се оттегли от сцената, за да бъде до своите деца. Тя вярва, че родителите трябва да са наоколо, за да дават съвети и да се радват на всеки момент от развитието на децата си. Този избор се оказа успешен, като й позволи да се завърне на музикалната сцена с още по-големи успехи.

И така, Йорданка Христова продължава да пее и вдъхновява с обичта си, въпреки че преди няколко години беше обявила, че прави последния си концерт. Музиката е нейният живот, и тя е единствената българска певица с интернационален репертоар, която пее на гръцки, арабски, италиански, испански, руски, френски и английски. Самата тя признава, че няколко пъти е обиколила света, изнасяйки над 60 концерта в 43 държави. Нейната голяма любов е Куба, където се връща при всяка възможност. Признава, че там оставила част от сърцето си, още при първото си посещение в страната.

И така, Йорданка Христова продължава да бъде истинска икона на българската музикална сцена, вдъхновявайки поколения с обичта и страстта си към музиката и живота. Тя остава вечна вдъхновителка на любовта и младостта, дарявайки ни с неизмерим блясък и магия чрез своите невероятни изпълнения и вдъхновяваща личност.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads