Принц Уилям и принцеса Кейт направиха специално пътуване до Франция, за да подкрепят Англия и Уелс на Световното първенство по ръгби за мъже. Този жест на подкрепа на двойката е още едно изявление на тяхната ангажираност към спорта и спортните общности.

За принца Уилям това пътуване е особено важно, след като той пропусна историческия финал на женския национален отбор по футбол на Англия преди само няколко седмици. Този инцидент породи критика в чуждестранната преса и на социалните мрежи. Въпреки това, принц Уилям сега се стреми да изправи моралното си подкрепление зад националния ръгби отбор на Англия и Уелс.

Спортната ангажираност на Кейт също е забележителна, тъй като тя е патрон на Футболния съюз по ръгби. Тя ще присъства на мача между Англия и Аржентина в груповата фаза на турнира, който се играе на стадион „Стад Велодром“ в събота. Този жест подчертава ангажимента на принцеса Кейт към спорта и нейната роля като подкрепител на ръгби.

Принц Уилям, от своя страна, е патрон на Уелския съюз по ръгби и ще присъства на мача между Уелс и Фиджи, който се играе на стадион „Стад дьо Бордо“ в неделя. Този жест подчертава връзката му с ръгби и ангажимента му към подкрепата на Уелс.

Той пътува към Германия, за да участва в игрите „Инвиктус“, които са турнир, подобен на параолимпийските игри, в който участват ранени и болни бивши военни. Това е инициатива, която Хари основа и която има за цел да подкрепя ветерани и техните семейства чрез спорт.

Според съобщение от двореца Кенсингтън, Уилям и Кейт нямат повече планирани изяви по време на техните дни във Франция. Този бърз преход през страната обаче се оформя на фона на критиката, която беше отправена към Уилям след неговото решение да не присъства на финала на Световното първенство по футбол на женския отбор на Англия срещу Испания в Сидни миналия месец.

Със спортна страст и ангажиментът на британската кралска двойка продължават да бъдат в центъра на вниманието както в националните, така и в международните спортни общности. Техният принос за насърчаване на спорта и подкрепа на ветераните със специални нужди остава важен и вдъхновяващ.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads