През последните 15 години художествената гимнастика в България е преживяла истинска епоха на слава. Това спортно изкуство ни поднесе несравнимо повече радост и поводи за гордост, отколкото и да е друг спорт. Страхотните успехи на момичетата от националния отбор не са се пропускали безразлично от нацията и са ни вдъхновявали нееднократно.

Историята на българската художествена гимнастика бе обогатена с най-запомнящия се момент през 2020 година, когато Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова се качиха на върха на световния подиум и спечелиха първият в историята на България златен медал от Олимпийски игри в художествената гимнастика.

Тези изключителни спортистки, наричани още „диамантените момичета“, безспорно вписаха имената си във великата книга на българската спортна слава. Но, както всяка книга има своя последна страница, през 2021 година дойде време за тях да се отпуснат от състезателния спорт и да обърнат поглед към нови предизвикателства.

След приключването на професионалната си гимнастическа кариера, Мадлен Радуканова сподели вълнуваща новина за своите почитатели. 23-годишната спортистка обяви, че ще стане майка, и направи това по емоционален и топъл начин, като сподели снимка в Instagram от специалното парти за разкриване на пола на бебето.

На това радостно събитие присъства и приятелят на Мадлен, Божидар Темелков, който в миналото е бивш национален състезател по джудо. В момент, когато розовият пушек излезе от специално подготвената ракета, стана ясно, че двамата ще посрещнат в живота си малко момиченце.

Съобщението на диамантеното ни момиче извика истинско вълнение сред нейните приятели, семейство и фенове. Стотици харесвания и топли коментари потекоха към Мадлен, които се радваха за нея и изразяваха своите пожелания за здраве и щастие на бъдещите родители. Безспорно, Мадлен Радуканова ще се справи чудесно с новата си роля, както се е справяла с всичко до сега в живота си.

За нея и за останалите „диамантени момичета“ навремето да казвате, че небето е границата, би било прекалено ограничително. Техният блясък ще продължи да свети и да вдъхновява следващите поколения да се подвизават и постигат върхове, които досега са се струпвали едва в мечтите ни. Мадлен Радуканова доказа, че чрез упорит труд, преданост и талант, всичко е възможно.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads