Глория Естефан, Теди Райли и Джеф Лин бяха почетени с влизане в Залата на славата на авторите на песни в Ню Йорк. Тази годишна церемония постави текстописци от различни жанрове в центъра на вниманието и ги отличи за техния принос към музикалната индустрия.

Глория Естефан, първата испаноезична авторка, въведена в Залата на славата, изпя свои хитове на събитието. Тя благодари на феновете си, които са открили в нейната музика същата вълшебна емоция, която тя открива в музиката на другите автори на песни, които са променили живота й. Глория Естефан продължи, че влизането й в Залата на славата е голяма чест и привилегия.

Теди Райли, създателят на стила „Ню Джак суинг“, съчетаващ хип-хоп, ар ен би, денс и поп, също получи своето заслужено признание. Неговото изпълнение на събитието носеше енергията и ритъма на този характерен жанр. Той беше показва, че музиката е била важна част от неговия живот още от младостта му.

Джеф Лин, известен с работата си в прогресив рок групата „ELO“ и сътрудничеството с „Тревълинг Уилбърис“ и Том Пети, беше първият, който беше почетен на церемонията. Той сподели историята, че един ден, докато беше в хижа в Швейцария, видял синьото небе след мрачни и мъгливи седмици и се вдъхновил да напише една от своите най-известни песни – „Mr. Blue Sky“.

На галавечерта в хотел „Мариот Маркиз“ бяха почетени и други текстописци от различни жанрове. Либретистът Тим Райс представи Бродуей, Глен Балард представи поп музиката, а Лиз Роуз беше представител за кънтри музиката. Всеки от тях сподели за важността на музиката в живота си и за това как тя ги е вдъхновявала през годините.

Церемонията по въвеждането на тези изключителни автори на песни в Залата на славата на авторите на песни беше изпълнена с емоция и признание за тяхната творческа дейност. Тяхната музика е оставила дълбоко отпечатък в музикалната индустрия и се наслаждаваме на нейните песни досега.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook