Хюсеин, престолонаследникът на Йордания, и неговата избрана Раджуа Ал Саиф се отправиха към тържествения прием след като сключиха скромен, традиционен ислямски брак, съобщават медиите в Близкия Изток. Новата кралска двойка тръгна със специален „червен кортеж“ през йорданската столица Аман към двореца „Ал Хюсеиния“, където се намира канцеларията на крал Абдула Втори.

Двойката беше придружена от военен оркестър, който им акомпанираше по улиците на града. Младоженците стояха в открит автомобил и махаха на щастливците, които се наредиха от двете страни на пътя.
Традицията на „червения кортеж“ се започва от основателя на страната, крал Абдула Първи, който на важни събития пристигаше на процесия от бели коне, придружавани от ездачи, облечени в сини панталони и червени сака.

Днес този обичай включва осем изявителни червени автомобила от марката „Land Rover“ и 11 мотоциклета, които се използват по специални поводи. Членовете на кортежа носят йорданските военни униформи и националната червено-бяла карирана забрадка, наричана на арабски „шемаг“.

Хюсеин и Раджуа пътуваха в модел „Range Rover“ от 1984 година, който беше адаптиран за посещението на покойната кралица Елизабет Втора в Йордания през същата година. Този автомобил, наричан „Лъвски Роувър“, беше персонализиран от британската компания „Wood & Pickett“. Той е кабриолет с бяла кожена тапицерия и четири индивидуални електрически седалки.

За този значим момент автомобилът беше подготвен с боядисване, редизайн на страничните прозорци и гюрука, както и брониране на купето.

На церемонията, която се проведе в градините на двореца Захран, присъстваха общо 140 гости, които станаха свидетели на обединяването на престолонаследникът и неговата избрана в един, изричайки се обещания един на друг. Сред тях бяха британският принц Уилям и Кейт Мидълтън, Джил Байдън и дъщеря й Ашли, бившият крал на Испания Хуан Карлос и съпругата му София, норвежкият принц Хокон, шведската принцеса Виктория и съпругът й Даниел Вестлинг, датският принц Фредерик и съпругата му Мери и други.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook