Година след като създадоха личен стил и влязоха в интернационалните класации с “Пеперуга“, Савина и DimoBG отново се събират в „Лазаре“. Новата песен не само демонстрира най-доброто от модерния афро хаос, но и звучи с автентична, африканска певица.

„Тя се казва Делмар и е от Зимбабве.-разказва Савина- Овен, че свири на пиано, пее джаз, пее на френски, английски и разбира се-на родния си диалект, тя така усети българския фолклор, че буквално за дни записа безупречно „Лазаре“.

Идеята да свърже българско етно настроение с вокал на изпълнител от друг континент е на Савина. Тя решава, че щом с DimoBG отново се насочват към афро хаоса, няма нищо по-логично от това да се потърси истински звук. Българката открива Делмар в популярна музикална платформа и след рутинната размяна на работна информация, африканското момиче потъва в нашенските легенди.

А „Лазаре“ разказва за очакването за нещо хубаво и за свежото начало. Емоцията ни отвежда до гаданията и вярванията от древността, когато всеки знак е бил символ, всеки поглед-обещание, а всяка дума-клетва.
„Думите в песента са невинни, момински- споделя Савина- Носят усещането и магията на най-чистите български традиции. Едновременно с това аранжиментът и ритъмът прескачат отвъд преданието и стигат до наши дни, за да задоволят и най-изтънчения музикален вкус.“

„Лазаре“ вече звучи в музикалните медии на България и се изкачва в класацията по продажби на международните DJ платформи.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook