Шакира е наградена с „Латиноамериканска жена на годината“ от списание „Billboard“ на церемония в Маями. Това отличие е част от галавечерта „Латиноамерикански жени в музиката“, която придружава латиноамерикански изпълнителки, ръководители и творци, работещи за положителна промяна, приобщаване и равенство между половете в музикалната индустрия. Наградата беше връчена от Малума, сънародникът на Шакира, който беше присъствал на събитието.

Шакира изказа благодарността си към майка си, приятелите си и жените като цяло в емоционалната си реч, след като прие отличието. Тя беше облечена в къса, черна рокля и беше много искрена в думите си, като допринесе за силната аплодисментна реакция от публиката. Тя също направи алюзия към неотдавнашната си раздяла с Жерар Пике, бащата на двете ѝ деца.

Шакира е известна със своята музикална кариера и има много световни рекорди. Нейната песен „BZRP Music Sessions Vol. 53“ събра 14 световни рекорда в „Гинес“, сред които за най-слушаната латинопесен в платформата Spotify в рамките на 24 часа, с почти 14,4 милиона стриймвания. Този сингъл също е най-гледаният латино хит в YouTube за денонощие, с 63 милиона пъти гледане, и е латиноизпълнението, което събра 100 милиона гледания за най-кратък период от време – за два дни и почти 22 часа.

Шакира продължава да има голям успех в световната музикална индустрия и да се бори за приобщаване и равенство между половете.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook