Режисьорът Стивън Спилбърг одобри петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс и работата на колегата си Джеймс Манголд. Според информация на списание „Variety“, Спилбърг е гледал „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“, харесал го е и след прожекцията казал на Манголд: „По дяволите! Мислех, че само аз знам как да направя един от тези“.

Това е първият филм от поредицата, който не е режисиран от Стивън Спилбърг. Вместо него, за новото приключение застана Джеймс Манголд, който е известен с работата си над филми като „Върколакът“ и „Пълно ускорение“.

Някои може да се притесняват, че филм от поредицата за Индиана Джоунс, който не е режисиран от Спилбърг, може да не е сполучлив. Но новото приключение получи одобрението на Стивън Спилбърг. Той беше присъствал заедно с колегата си Джеймс Манголд на прожекция на филма, организирана от Боб Айгър за много от ръководителите на „Дисни“. Запитан какво е да гледа филм, който не е режисирал, Спилбърг отговори: „Току-що преживях това. Бях на прожекция заедно с режисьора Джеймс Манголд. Всички харесаха филма. Това е един наистина добър филм за Индиана Джоунс. Наистина се гордея с това, което Джим е направил с него“.

След прожекцията Спилбърг се обърнал към Манголд и му казал, че е мислел само за себе си като за единствения, който знае как да направи подобен филм. В „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ в ролята на обичания екранен археолог зрителите отново ще видят Харисън Форд. Поддържащият състав включва младите актьори Мадс Микелсен и Фелисити Джоунс, както и Катрин Уотърстън, която играе главната злодейка във филма. Според Манголд, „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ ще бъде по-мрачен и по-зрелищен, като ще изследва теми като стареенето и отговорността.

„Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ ще излезе на екран на 30 юни след световната си премиера на кинофестивала в Кан следващия месец.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook