След смъртта на Майкъл Джексън ще бъде пресъздаден биографичен филм. Начело застава един от най-добрите режисьори в бранша – Антоан Фукуа. Биографичният филм за Майкъл Джексън, единственият в поп индустрията, ще започне да се снима тази година. Не е потвърдено кой ще изпълняваглавната роля. Фукуа е известен със съвместната си работа с Дензъл Уошингтън, включително във филмите „Тренировъчен ден“ и двата филма „Equalizer“. Животът на поп иконата обаче е изпълнен с противоречия, между които тежки обвинения в сексуално насилие над деца.

Филмът ще предаде на публиката в дълбочина портрет на сложния човек, който се превърна в „Крал на попа”.
Първият биографичен филм за Майкъл Джексън се прави с благословията на наследниците на покойния музикант. Очаква се филмът да обхване основните моменти от кариерата на Майкъл като фронтмен на „Jackson 5“ и доминирането му през 80-те години като най-продавания изпълнител на всички времена. Пресъздаването на основополагащите музикални видеоклипове към „Thriller“, „Bad“ (18-минутен епичен клип, направен от Мартин Скорсезе) и „Black or White“ не е потвърдено, но би било невероятно да се види през опитното око на Фукуа.
През 1993 г. малко момче обвинява Краля на попа в сексуално насилие, с което поставя началото на дългогодишните твърдения за педофилия, които преследват музиканта през цялата му кариера. Случаят е уреден, като Джексън изплаща 23 милиона долара, за които се отбелязва, че не са признание за вина, но десет години по-късно обвиненията стават още по-ожесточени. През 2005 г. Майкъл Джексън се изправя пред съда за обвиненията в тормоз и изнудване в допълнение към други свързани обвинения. В крайна сметка съдебните заседатели признаха Джексън за невинен по всички обвинения, посочвайки като проблем хронологията на обвиненията. Биографичният филм вероятно ще се занимава с това събитие, особено след като в крайна сметка съдът призна певеца за невинен.
Други биографични филми направиха опит да балансират между добрите и лошите страни от живота на най-известните ни изпълнители. Използвайки тези филми като шаблон, заедно с високо оценения „Бохемска рапсодия“. Екипът зад камерата е готов да превърне биографичния филм за Майкъл Джексън в реалност.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook