На 24 октомври вечерта от 21:00 часа ще се излъчи първото българско кулинарно състезание. Ще наблюдаваме ястията на Николай Ангелов и Светлозар Георгиев
.
Шеф Светлозар Георгиев ще се изяви в „Ястие на годината“ с пилешко филе с активен въглен и други интересни съставки. Светлозар е един от участниците с богата и пъстра автобиография. Професионален готвач е повече от 20 години. Създател и член на Българската асоциация на професионалните готвачи. Участвал и печелил златни медали в редица престижни кулинарни състезания. Работил е в ресторанти с няколко звезди Мишлен, както и в други квалитетни кухни в различни краища на света.
Шеф Николай Ангелов ще предложи в „Ястие на годината“ талиателе с омар и още страхотни продукти. Николай е инженер по образование, но преди 7 години влиза в професионалната кулинария и остава там до днес. Обожава да готви с всякакви продукти и да експериментира в кухнята. С упоритост и постоянство се учи и да попива нови знания от известни имена в бранша. Работил е в престижни ресторанти в страната и мечтае някой ден да отвори свое място. Обича да спортува, ходи на лов и знае спецификата в приготвянето на дивечово месо.
Светлозар Георгиев и Николай Ангелов са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. „Ястие на годината“ е първият български кулинарен формат и е за авторска интерпретация на рецепта. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза „Ястие на годината“. Зрителите ще могат да видят в предаването хора с най-различни професии, на различна възраст и от различни малки и големи български градове. А общото между тях е, че обичат да готвят. Участниците ще се надпреварват в пет различни категории, но само един от тях ще грабне големия приз на финала.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook