„Депеш Мод“ – британски пионери на електронната музика стартират с нов албум и се завръщат на сцена. След смъртта на основателя на групата Андрю Флетчър те бяха в застой.
Вокалистът Дейв Гаан заяви, че новият албум, озаглавен „Memento Mori“, който трябва да излезе през март, е вдъхновен както от пандемията, така и от загубата на Флетчър, който почина през май от разкъсване на аортата.

Гаан заяви , че след дълго отсъствие групата е готова да зарадва отново феновете си с поредица от големи концерти на стадиони, които също започват през март в Сакраменто.
„Имаме отново възможност да правим музика и да свирим за вас и се надяваме да внесем чувство на радост и сплотеност по наш собствен малък начин, в свят, който изглежда постоянно в някакъв смут“, каза той за 19-тото им турне.

Групата, на която се приписва въвеждането на електронната музика в мейнстрийма, за последен път издаде студийния албум „Spirit“ през 2017 г. „Memento Mori“ ще бъде техният 15-ти студиен запис.
„Депеш Мод“ триумфират с поредица от хитове през 80-те и началото на 90-те години на ХХ век, като първоначално стават синоним на танцувален синтпоп, но след това постепенно възприемат по-мрачно звучене. От създаването си през 1980 г. досега групата е продала повече от 100 милиона албума, спечелвайки световната апублика с парчета като „Personal Jesus“, „People Are People“ и „Enjoy the Silence“. „Депеш Мод“ запазва своята ъндърграунд привлекателност, дори когато през 2020 г. е включена в „Залата на славата на рокендрола“.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook