Начало на церемонията по връчване на наградите „ЕМИ“ даде водещият Кенан Томпсън.
Имаше музикално представяне на известни песни. Първата награда беше връчена от
от Опра Уинфри, която излезе на сцената, държейки статуетка „Еми“ и обяви, че вечерта ще бъде „парти!“.
Първото отличие на тазгодишната церемония бе присъдено на Майкъл Кийтън за ролята му в „Абстиненция“ (Dopesick).
Шерил Лий Ралф изправи публиката на крака, като прие наградата за най-добра поддържаща актриса в комедиен сериал за „Начално училище Абот“ с кратка, но възторжена песен.

Брет Голдщайн от „Тед Ласо“ спечели наградата за поддържащ актьор в комедиен сериал, а Матю Макфейдън от „Наследници“ и Джулия Гарнър от „Озарк“ бяха удостоени с отличията за поддържащи актьори в драматични поредици.
Аманда Сейфрид спечели наградата за най-добра актриса в минисериал за участието си в „Отпадането“.
Зендая, Джейсън Съдейкис и Джийн Смарт станаха за пореден път победители на наградите „Еми“ , като на церемонията бяха отличени и няколко актьори, които грабнаха приза първи път, сред които беше и Ли Джун-дже от „Игри на калмари“.
Съдейкис заслужи втория си пореден трофей за най-добър актьор в комедиен сериал за участието си във футболната комедия „Тед Ласо“, а Смарт грабна наградата за най-добра актриса за участието си в комедийния сериал „Хитрини“, посветен на стендъпа.
„Наследници“ и „Тед Ласо“ взеха водещите награди „Еми“ на церемония, утвърдила влиянието на телевизията и отличила глобалната сензация „Игра на калмари“.
Емоционалния тон от посланията на звезди като Зендая, Лизо и Шерил Лий Ралф бе в контраст с мрачното настроение от повествованието на отличения за най-добър драматичен сериал „Наследници“ и дори на победителя в категория най-добър комедиен сериал „Тед Ласо“ на 74-ите награди за телевизионни праймтайм продукции в САЩ.
„Наследници“ и „Игра на калмари“ поделиха наградите в категориите за драматичен сериал. Ли Джун-дже стана първият азиатец, спечелил „Еми“ за актьор в драматичен сериал.
Създателят на „Наследници“ Джеси Армстронг предизвика реакциите на публиката в салона на церемонията, когато спомена новия британски крал Чарлз Трети в словото си след получаване на трофея за сериала.

Селма Блеър, която говори публично за заболяването си от множествена склероза и се появи с бастун на сцената, също бе бурно аплодирана.
„Белият лотус“ обра няколко трофея, включително и за най-добър лимитиран сериал.
Участниците и гостите се представиха неотразимо и блестящо, тоалетите им бяха с ярки цветове.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook