Социално ангажирана музика, която възражда духа на ранния български пънк – това е посланието на новия видеоклип на група The Case, носещ името “КОЙ?”.
Песента е вече на няколко години, но  е осъдена да бъде актуална. Въпросът „КОЙ?“ винаги трябва да бъде задаван.    
“Именно заради това The Case решават да заснемат видео на песента, а отделно правят и анкета сред фенове на групата, които са категорични да се снима клип на “КОЙ?”. Песента, която носи духа на ранния български пънк, е метафора на бунта срещу манипулацията от властващите навсякъде по света и протест срещу “хипнотизирането” на масовия потребител чрез всякакви канали, в името на това да е “послушен”.
Група The Case е създадена преди повече от десет години от близки приятели. Музикалните вкусове на членовете са толкова разнообразни,
колкото и емоции може да изпита човек. “Понякога имаме нужда да покрещим – крещим! Друг път е време да се отпуснем с по-лежерни реге тонове… в следващия момент политаме с бързи пънк и ска ритми. Музиката на The Case напомня на голям куфар, който стягаме за дълъг и вълнуващ път. В него човек може да открие всичко, от което има нужда по време на пътешествие. Тъй като не можем да си напаснем вкусовете, решихме, че няма какво да се мъчим – свирим така както ни текне, без да замисляме твърде много за лоялност към стилове и традиции”.

Бандата е участвала на редица фестивали, сред които „Узана поляна фест“ (Габрово) – 2021; “Мога Фест 2019”, Международен музикален проект „Musixperiment“ (град Веление, Словения) – 2013, Балкански мото събор „Без наркотици, алкохол и агресия на пътя“ (с. Чавдар) – 2014, „Берксток“ (Берковица) – 2012 и много други.

Състав на групата:
Алекс – китари, звук, записи и желязна логика
Дельо – китари, хармоники, мелодика, вокални изблици и творчески тласъци
Дицата – всекви ударни, рога и ентусиазъм
Ел – оу, какъв глас, каква душичка!? Пиано, мелодика и наздраве!
Яшо – бас, бяс, смях и здрави зъби!
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook