Невъзможно е да сложиш артист като Рут Колева в рамки, но годишната статистика на най-излъчваните български хитове все пак опитва да побере успеха в числа. А той говори, че „Salty“ е 4-тата най-слушана българска песен през 2021 година според компанията за мониторинг BMAT и ПРОФОН на база реални излъчвания на радиостанциите и телевизиите.

„Salty“ – проектът на Рут Колева (продуцент Георги Линев-Kan Wakan, музика Илияна Недялкова), се задържа 9 поредни седмици под №1 в еърплей класацията за българска музика и също толкова в ТОП 5 на глобалната класация за най-ротираните песни в България. Обръщайки се отново към числата за изминалата година, Shazam Bulgaria Top 200 обяви „Salty“ за 3-тата най-шазамвана българска песен в периода на нейното промотиране и „бетонира“ песента в хит по всички критерии на музикалната индустрия.

Пoказвайки болезнено откровената женска същност, медиите нарекоха „Salty“ „социален феномен“ и „песен с мисия“, а идеята по създаването на този хит смело прескочи границите на България с официалната си TikTok кампания в 7 държави!

Линията на успеха за проекта на Рут Колева продължи и със създаването на ремикс на песента. Версията на Fabrizio Parisi & The Editor засили международния интерес към артиста Рут Колева и „Salty“ в оригиналното си видео и видеото към ремикса се излъчи на регулярна ротация от MTV US и Club MTV, като ремиксът стигна #5 в Dance класацията на MTV Русия. Песента е включена в редица международни плейлисти на популярните дигитални платформи и продължава да е сред предпочитаните български проекти и в началото на новата година.

Казахме за рамките, които определят изминалите 365 дни като суперуспешни за Рут Колева. Не може да не споменем и за успеха на сингъла „Wassup“, който от издаването си на 22 ноември не излиза от Топ 10 на най-излъчваните български песни! След твърдата хит линия залогът за нещо ново, за което да се говори също много и да се слуша още повече, става все по-ясен.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook