„Татковина“ е заглавието на най-новото попълнение в репертоара на младия певец Валентин Велчев. Композицията е дело на рок легендата Илия Ангелов – вокал на любимата на няколко поколения група Диана Експрес, а текстът е написан от вече бившия кмет Йордан Маринков.

Ето как любимецът на Пирин Фолк представи в страницата си във фейсбук новия си проект:

„На най-българския празник – 3 март, избрах да направя премиера на най-българската си песен „Татковина“. Щастлив съм, че след Лили Иванова („Сенки в нощта“) и Дует Ритон („Цяла нощ“, „Само ти и аз“), и аз имам в репертоара си авторска композиция от вокала на легендарната група Диана Експрес – Илия Ангелов. Благодаря и на поета Йордан Маринков за красивите стихове, който ми написа докато беше кмет на ямболското село Маломир. Двамата с него имаме сходна съдба, която е отразил в текста на песента – дълги години сме живяли в Испания, но избрахме да се върнем в нашата прекрасна родина, а семействата ни останаха там. Благодаря на Светослав Лобошки за чудесния аранжимент, на любимата ми Снежка (Снежана Петкова от група Трик) за слънчевата усмивка и изпълнението на беквокалите. Благодаря на големите ни музиканти Мая Нешкова, Кирил Икономов и Димитър Гетов за уроците по професионализъм в студиото. Благодаря на оператора Георги Шопов и режисьора Лео Богдановски за екранизирането на песента, на моята Ванеса Ценова за визията. Благодаря и на всички вас за подкрепата – нека #Татковина ви носи много радост и настроение! Честит празник, България“.

Видеоклипът на „Татковина“ е в канала на Валентин Велчев в YouTube, а песента е на лична и във всички останали стрийминг платформи.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook