Едно ново музикално явление се задава на хоризонта. Тя се казва Lyrra и представя първия си сингъл “Believe”.

Отраснала и шлифована в традицията на българския фолклор, Любомира Павлова – Lyrra, е намерила себе си в етно-хаус стила. „Да смесвам стилове – това е моята стихия. Фолклорът винаги ще присъства в моята музика, заради корена, който ми дава и заради възможността да докажа абсолютната невярност на твърдението, че народните певици не могат да пеят в други стилове“, категорична е Lyrra.

„Believe“ е само началото на дълго премислян път, по който певицата вече върви уверено. Освен изпълнител със забележителен глас, тя е и автор на музиката на песента заедно с продуцентите си Fabrizio Parisi и The Editor от лейбълa Fa&Mi Music. Обратно на очакванията, основата на парчето не е традиционен фолклор, а е композиран в наши дни. Текстът е на Деница Стойкова, с която Lyrra пее в световноизвестното трио „Булгарина“.

Сингълът прави своята премиера с видеоклип, който пренася във времената на прабългарите. Снимките се състояха в най-големия Историческия парк, този край Варна, като един от най-подходящите декори. А костюмите са с максимално запазена автентичност от реквизита на парка и на ансамбъл „Чинари“, част от който е и Lyrra. Във видеото певицата си партнира с Божидар Лалев – състезател по стрелба с лък, който се занимава професионално с исторически възстановки.

Режисьор е Иван Трингов, а главен оператор Георги Маринов от CAB Factory. Може да гледата видеото в YouTube и да слушате „Believe“ във всички дигитални платформи от днес, 25 ноември.

Сюжетът прескача през вековете по стъпките на истинската любов. Героите се познават от предишния си живот, в който той е прабългарски войн, а тя трябва да го остави да замине на битка, от която така и не се завръща. Днес се срещат отново, за да напишат финала на кармичната си връзка.

Видеото е отнело на екипа два пълни снимачни дни, в които мощна гръмотевична буря ударила минути след като сгънали техниката и почти разрушила декора. Lyrra пък се научила да стреля с лък, но на цената на дълготрайна контузия.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook