След близо 2-годишна творческа пауза поп-рок групата Svetlana & Riffrain се завръща на музикалната сцена с нова песен и нова певица!

И все пак… Нека бързо да успокоим феновете на групата, че Светлана Трифонова все още е фронтмен на състава. През 2018 г. обаче се роди дъщеря й – Миа, която е и водещия герой в клипа на новата им песен „BUTTERFLY“.

По повод пускането на песента музикантите се пошегуваха на официалната си фейсбук страница, че засега са ангажирали Миа „само за беквокали, но в скоро време тя ще поеме щафетата като основен вокал!”.

Надеждите, че в следващите години малката пеперудка ще взима все по-активно участие в клиповете на групата са големи, тъй като тя е плод на дългогодишната любов между Светлана и китариста на групата Илко Шивачев.

Те определят “Butterfly” като най-емоционалната песен на „Svetlana & Riffrain“ до момента, защото разкрива голяма част от личния им свят. В клипа към песента са представени най- съкровените моменти с Миа – от родилното до първата годинка на детето.

„Дълго време умувахме какво видео да направим на тази песен. Но всяка наша идея сякаш не можеше да пресъздаде напълно душата и смисълът, който влагаме в нея. Докато един ден, вдъхновена от най-чистата любов, аз просто сглобих това видео без всякаква претенция…Ей така, за да ни остане за спомен от първата годинка на Миа. Когато всички изгледахме видеото, вече знаехме, че няма да направим по-добър клип на „Butterfly“ от този“ – казва Светлана.

Песента е по музика и текст на Илко Шивачев, китари Илиян Димитров и Илко Шивачев, аранжимент на Юлиан Янев.

Освен новата песен на Svetlana & Riffrain, водена от любовта към детето си, преди няколко месеца Светлана създаде също и свой YouTube канал, който носи емблематичното за нея име „Голямата малка Светлана“.

Това е артистичният псевдоним, с който тя беше известна като дете сред широката аудитория през 90-те години, когато участваше във всички популярни музикални предавания у нас. За габровското лъвче тогава творяха най-големите композитори на България, сред които Тончо Русев, Митко Щерев, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Милен Македонски и други. Цялото детско творчество на малката Светлана, събрано тогава в 3 албума и над 100 студийни записа на БНТ и БНР, сега голямата Светлана публикува в YouTube канала си, където освен оригиналите на своите детски песни, тя споделя и инструменталите към тях, за да могат всички музикални деца да ги пеят по фестивали, конкурси или просто за забавление.

Освен това в YouTube канала „Голямата малка Светлана“ може да гледате много влогове от семейното ежедневие на Светлана, Илко и малката Миа, която е възпитавана в любов към изкуството и природата от най-ранна възраст, а също така и моменти от създаването на музиката в Svetlana & Riffrain.

За бъдещото си творчество Светлана, Илиян и Илко казват, че имат много нови музикални идеи, които нямат търпение да запишат в студио и да споделят с българската публика. Дотогава може да се насладите на последната им песен “Butterfly”, с която приятелите искат да покажат, че „понякога най-малките неща заемат най-голямо място в сърцето.“
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook