Вчера известната холивудска актриса Анджелина Джоли отпразнува своя рожден ден. Тя навърши 45 години. Въпреки големият ден за звездата тя не си е устроила пищно парти, а напротив – посрещнала е празника си у дома в компанията на шестте си деца. А с близките и приятелите си се е срещнала в Zoom.

„Настроението на Анджелина Джоли не беше празнично. Всичките й мисли бяха заети с това как да помогне на жертвите на расова дискриминация“, каза близък приятел на звездата.

Холивудската красавица дари 200 000 долара на фонд за правна защита.

„Защото те не могат да принадлежат на ничия група. Не трябва да допускаме дискриминацията и безнаказаността и няма основание или оправдание за това. Надявам се, че можем да се обединим като американци, за да разрешим дълбоките структурни грешки в нашето общество. Подкрепям Фонда за правно застъпничество на NAACP в борбата за расово равенство, социална справедливост и призива за спешна законодателна реформа,“ – казва звездата.

Джоли споделя, че след смъртта на Джордж Флойд, която стана причината за широкия отзвук и протести срещу полицейската бруталност по целия свят, актрисата и нейните деца са водили множество трудни, но много необходими разговори за расовата несправедливост и дискриминация.

Анджелина Джоли също така активно подкрепя различни организации, които осигуряват храна за деца от семейства с ниски доходи, засегнати от Covid-19.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook