На прага на лятото чаровната певица и актриса Марина Кискинова пуска новата си песен „Добре че беше ти“. Музиката и аранжиментът са на Веселин Ценов – Algoriddim, а текстът е на Искрен Тончев – Искрата и Марина Кискинова. Парчето е ритмично, навява носталгия и е в типичния нежен стил на певицата.

„В песента се говори за силата, която се крие във всяка жена и за това, че тя може без страх да се справи с предизвикателствата. В повечето музикални текстове обикновено се пее за болката от раздялата и мъката, която изпитва половинката. „Добре че беше ти“ е балада, но текстът акцентира върху това, че хората трябва да извличат позитивното от отношенията си с друг човек, вместо да обвиняват.“, разказва Марина.

Песента е приказка за изпитанията, в които намираме себе си, защото понякога лошите неща в живота се случват, за да ни дадат урок и да ни покажат, че всъщност са били за добро.

В клипа самата Марина се сблъсква с някои от най-големите си страхове – минава през огън, лед и страха си от височини. Видеото е снимано няколко дни и на различни локации. За първата сцена студиото буквално е замразено, символизирайки затвореното пространство и първоначалното вцепенение, в което попада всеки един, изправил се пред изпитание.

Снимките с огъня представляват трудност и за Марина. Тя преминава през 7 запалени специално изградени портала, приличащи на врати – символ на болката и яростта. „Имахме право само на един опит за заснемане на сцената с вратите и много огън, който минаваше през кожата ми и на няколко пъти щеше да ми запали косата.“, разказва певицата.

Кадрите в планината са снимани на Метеора в Гърция – една от най-интересните местности в света, чиито скалисти образувания се извисяват на около 400 метра височина. Това е и първият български клип, който е сниман там.

„Един от най-страховитите моменти за мен беше, когато стоях на ръба на пропастта върху една от скалите, духаше вятър и във всеки един момент, можех да падна.“, споделя Марина.

Мястото е духовно, а величествените гледки, легендите за скалите и манастирите засилват усещането за смиреност и спокойствие. Чрез него песента прави препратка към силата на духа и обективното себеосъзнаване, вследствие на взаимоотношенията с друг човек.

Последната сцена отново е снимана в Гърция на брега на морето, като символ на свободата, достигната след трудния път. Вратата, през която преминава певицата във всяка една от сцените, е знак за прехода през всички етапи в отношенията между двама души – вцепенението, болката и яростта, осъзнаването и свободата.

Видеото към песента е режисирано от Добромир Николов, цветните корекции са на Любомир Балабанов, а подготовката на декора и сцените – на Димитър Халачев и Мартин Георгиев.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook