Летният шик е най-новото послание на поредната Вечер на стила – част от социално-културния проект на Академията. В столичната галерия „Милениум“ гостите се насладиха на предложенията на дизайнерите, посветени на водещата тема “Summer Time”. Специално участие в изисканото събитие взе авторитетната козметична компания Christian of Roma.

В своето слово председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог, подчерта: „Не може да бъде сбъркан дрескодът през горещия сезон, ако обединим лятната мода с лятната страст, ако съединим летните приключения с летните емоции. На езика на облеклото това означава да се даде зелена светлина на дрехите и допълненията, които допринасят за ваканционното настроение и времето за релакс. Академията за мода се спря на темата “Summer Time”, за да даде възможност на нашите дизайнери, фризьори и гримьори да изпратят своите най-нови послания за елегантност, самочувствие и висок емоционален градус. Защото летният стил в модата най-често е символ на свобода, развлечение, любов и естетическа дързост!“.

Партньор на събитието беше козметичната компания Christian of Roma, чийто главен мениджър Мария Данчева изтъкна: „В етапа на глобализацията и улеснения достъп до нови и различни дестинации, “Summer Time“ може да бъде изживян по всяко време на годината, но винаги ще ни зарежда със своята магична сила и ще ни дава енергия, която всъщност ни помага да се преборим с всичко, което ни предстои. “Summer Time“ е една магия, то е ново изживяване, но преди всичко е една сила, която успява да превъзмогне мрака. Аз пожелавам на всеки един от вас тази вечер да постави началото на своя “Summer Time“. Искрено вярвам, че ще ви потопим в този блян. Ще ви вдъхновим за нови преживявания, ще ви дадем нови сили, защото “Summer Time“ е красота, а красотата, скъпи приятели, е най-висшата сила!“.

Във вечерта “Summer Time” бяха показани тематично издържани произведения на талантливи и иновативни дизайнери като Ивет Апостолова (Ivette Bianchi), Албена Иванова-Деянова (Benmodel), Милена Петрова (Wolf Walley). Специалнo предложениe направи и експертът по перманентен грим Габриела Карчина. Своят дебют във Вечерите на стила реализира дизайнерката Лулу и нейният моден бранд BYLLU.

Екипът на Елена Кристиано, която е носител на Златна игла 2023, даде началото на модното ревю с четири ултимативни визии, вдъхновени от магията на лятото. Прическите са създадени от впечатляващите стилисти Джордж Тодоров и Вангелис Исакидис от фризьорски салон George Todorov Beauty Club.

Гримьорката Габриела Карчина, отличена с два сертификата от Академията за мода за нейните постижения в перманентния грим и за приноса ѝ към изкуството на макиажа, презентира летен грим, при който са актуални златисти и нюд нюанси, които са точно като сезона – нежни, провокативни и горещи.

Лулу – дизайнер на модния бранд BYLLU, представи два аутфита – дълъг панталон модел „Пеперуда“ и рокля „Йошимори“. И двете произведения са направени по дизайн на авторски картини на самата дизайнерка.

Дизайнерката Милена Петрова, презентира новия аромат на модния бранд Wolf Walley – Kristina. Аутфитът представи музата, вдъхновила тази визия – Кристина Пламенова – Мис Вселена 2022.

Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова, показа рокля „Тути Фрути“, при която горната част подчертава женските извивки, а долната е романтично етажирана. Водещата на събитието Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел, сияеше с рокля „Лате Макиато“ – отново на Benmodel, която може да се носи и като туника. Албена Иванова-Деянова също бе облечена със свое произведение – рокля „Мокачино“, от лятната колекция на бранда.

Модното ревю завърши с две произведения от дебютната колекция на модния бранд Ivette Bianchi. Първият аутфит бе рокля в класическа линия, изработена от луксозна италианска дантела. Нейните свежи цветове я правят перфектна за официално събитие през лятото. Вторият тоалет бе показан лично от дизайнерката на бранда Ивет Апостолова. Той също е изработен от дантела, но със сребристи и виолетови цветя. Роклята е подходяща както за официални събития, така и за неофициални.

Моделите, които се откроиха по време на ревю-спектакъла са Кристина Пламенова – Мис Вселена 2022, певицата Лидия Ангелова, Кристияна Йорданова, Дениз Хайрула, Ани Грудева, Калина Чавдарова, Нели Пенчева, Теодора Братоева, Росина Ганчева и Татяна Мечинова.

Стилното събитие беше уважено от ярки представители на културните, артистични и бизнес среди, сред които Гергана Стоянова, Бояна Шарлопова, Пламен и Роберта Джурови, Веселина Ангелова, Христо Дурчев, проф. Благовеста Иванова, доц. Светла Цанкова, Деси Краваева, Красимира Крумова, Цвети Радойчева, Аспарух Карастоянов, Пепа Попова-Кънева, Мадлена Иванова и др.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook