Събитието, което всеки моден ентусиаст с нетърпение очаква. Лондонската модна седмица, започваща в петък. Готова да отпразнува своя 40-и рожден ден с неподражаем стил и елегантност.

Тази година, в тон с юбилейната си годишнина, представителите на Британския съвет за мода ще осветят официално Лондонската фондова борса още в четвъртък. Забележителности в града като операта „Ковънт Гардън“ и величественото виенско колело „Лондонското око“ ще бъдат оцветени в зелено, в знак на празничност и модна изобретателност.

Продажбите на дамско и мъжко облекло във Великобритания достигнаха внушителната цифра от 47,5 милиарда британски лири през миналата година, съобщава изследователска агенция „Минтел“, цитирана от Британския съвет за мода. Този показател е свидетелство за значимостта и влиянието, което модната индустрия оказва върху британската икономика.

Британският съвет за мода, утвърден през 1983 година, превърна Лондон в един от големите центрове на модния свят. Първата Лондонска модна седмица се проведе преди 39 години и оттогава еволюира в събитие от световно значение. Тя е известна с подкрепата си за нови таланти и представянето на авангардни модни тенденции. Именно в Лондон стартираха кариерите си големи дизайнери като Александър Маккуин и Стела Маккартни.

„Лондон винаги е бил известен със своята необикновена креативност, която го отличава от другите модни столици“, споделя Лидия Слейтър, главен редактор на британското издание на списание „Харпърс Базар“. Добавяйки, че Лондон е мястото, където младите и амбициозни дизайнери могат да изразят своята индивидуалност и да представят нестандартни идеи.

През годините, Лондонска модна седмица впечатли света със своите иновации и изненадващи представи. От роботи, които рисуват със спрей върху модела Шалом Харлоу на ревютата на Маккуин през 1999 година, до модели, превръщащи мебели в дрехи на ревютата на Хюсеин Чалаян през 2000 година.

„В Лондон има място за всякакви модни изяви и експерименти. Тук можеш да бъдеш автентичен и да се изразиш безпрепятствено“, коментира Слейтър, подчертавайки уникалността на лондонския моден сценарий.

Във всеки моден форум в Лондон се очакват изненадващи гости на първите редици, а сред тях се отбелязва и покойната кралица Елизабет Втора, която присъства на ревюто на дизайнера Ричард Куин през 2018 година.

Седмицата на модата в Лондон обещава пет дни изпълнени с иновации, креативност и стил. С повече от 150 събития, тя продължава от 16 до 20 февруари и е подготвена да впечатли света с необикновената си енергия и вдъхновение.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook