В началото на следващата година музеят „Метрополитън“ ще стане домакин на едно уникално и вълнуващо събитие – годишният бал, наречен „Спящи красавици: Да пробудим модата отново“. С темата си, този бал обещава да бъде нещо повече от обикновеното обществено събитие. Той ще бъде пълен израз на изяществото на модата и културата, като поставя под светлината на прожекторите едни от най-крехките и ценни облекла от колекцията на музея.

Институтът за костюми на „Метрополитън“ вече разкри темата и сега предстои да обяви звездните водещи на събитието, което е назначено за 6 май. „Спящите красавици“, споменати в заглавието на изложбата, не са просто фиктивни герои, а са исторически облекла, съхранявани с изключителна грижа в музея. Тези дрехи са толкова крехки, че изискват специални „ковчези“ от стъкло за своята защита, разкриват кураторите.

Колекцията ще бъде представена в поредица от галерии, където темите са организирани около природни елементи. Кураторът на изложбата, Андрю Болтън, споделя, че тази уникална експозиция обединява както редки исторически облекла, така и съвременни модни тенденции. „Когато едно облекло влезе в нашата колекция, то става вечен артефакт, нещо повече от просто част от историята на някой“, обяснява Болтън.

„Изложбата се стреми да възкреси тези произведения на изкуството, като събуди отново тяхната визуална и сетивна сила.“

Събитието обещава нещо повече от стандартното модно шоу. То представя изкуството на облеклото като жив израз на историята, преобразена в нещо вечно и несравнимо. Галериите ще зарадват както почитателите на историята на модата, така и тези, които се интересуват от еволюцията на стила и въздействието му върху културата и обществото. Събитието на „Метрополитън“ обещава да пробуди вълненията и страстта към модата, правейки го неотменна част от ежедневието и културата на всеки почитател на изкуството.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook