На 9-и септември градът Видин ще стане домакин на невероятно модно събитие – ревю с опит за рекорд на Гинес. Този уникален проект е идеята на известния дизайнер Вяра Бориславова и обещава да бъде не само събитие от световна величина, но и начин за изразяване на иновативния дух на родния град.

Събитието, наречено „Срещу течението“, ще се проведе в уникална атмосфера – по поречието на река Дунав. Този различен подход към модните дефилета го прави уникален в своя род. Дължината на модния подиум ще бъде 1,5 км, започвайки от Речната гара във Видин и продължавайки до средновековната крепост „Баба Вида“.

Общо сто манекенки ще изнесат невероятни модни комбинации, като сценарист и режисьор на този грандиозен проект ще бъде проф. д-р Александър Илиев.
Вяра Бориславова, авторът на проекта, споделя, че вдъхновението идва от географската уникалност на града, в който е родена и израснала. Тя разказва, че идеята за ревюто се е родила от вида на дигата, която я напомня за истински моден подиум. Нейната цел е този проект да се превърне в ежегодна традиция и да превърне Видин в истинска столица на модата, с участието на водещи дизайнери от цял свят.

Интересното е, че Вяра Бориславова не е учила мода. Тя завършва бизнес и финанси, след което сценография в Нов български университет. Обаче любовта и страстта й към модната индустрия са се зародили от детството. Спомня си, че като малка имала домашна шевна машина и почти случайно се запознала с процеса на шиене, което в последствие е превърнала в своя професионален път.

На този уникален моден подиум ще присъстват много известни личности. Сред тях са младата певица Деница Петрова – DeВЯРА, оркестър „Симфониета“ – Видин, актьорът Деян Донков и Яна Руйчева-Захариева, известен модел с корица на испанското издание на сп. „Vogue“. Събитието ще бъде обогатено със зони за снимки, щандове на спонсори, ръчно изработени стоки, зона за храна и детска зона около крепостта „Баба Вида“.

Освен невероятния моден опит, ревюто „Срещу течението“ ще остави след себе си и трайна памет чрез благотворителния търг на част от роклите. Събраните средства ще бъдат използвани за създаване на модерно пространство във Видин, което да подкрепя творческия процес на младите дизайнери. Главен лектор и преподавател в новооткрития център ще бъде самата Вяра Бориславова.

Модното ревю „Срещу течението“ обещава да бъде не просто модно събитие, а истинско пътуване през красотата на модата и културата, вдъхновено от уникалната природа и история на Видин.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads