С пищното си и цветно дефиле на Седмицата на модата в Париж, звездният дизайнер на „Балмен“, Оливие Рустен, направи нещо повече от просто представи нова модна колекция – той постави началото на нов етап в света на модата. На фона на безпрецедентната случка, кражбата на 50 артикула от колекцията си, Рустен съумя да потопи публиката в своята изкуствена визия, като ги остави да забравят за инцидента, за който самият той съобщи в Инстаграм през средата на септември.

Цветя, цвят, блясък и крещящи обувки бяха ключовите елементи в този моден спектакъл. Рустен, който понастоящем носи расти, се заложи на показността и изобилието, като направи впечатление с нестандартните си решения. „Цветя за пролетта, колко новаторско,“ пошегува се дизайнерът няколко дни преди презентацията на колекцията.

Истинската изненада беше в подробностите – цветята присъстваха навсякъде. Те се изявиха в разнообразни форми и структури, било то шарки, изваяни върху рокли или избродирани като изящна украса на цветни обувки с високи токчета.

Водещият силует на колекцията беше рокля, осеяна с рози и обувки, гарнирани с гигантска роза, изградени изцяло в червено. Рустен успя да комбинира романтиката на цветята със силния, изразителен стил.
Но не само цветята впечатлиха. В колекцията се откриваше и изваяна линия, включваща силно изрязани и деколтирани сака и къси поли. Рустен успя да съчетае елегантността със смелостта и разчувствова публиката с иновативните си дизайнерски решения.

Дефилето на „Балмен“ се състоя в театър „Шайо“ с изглед към Айфеловата кула, което добави още по-магична аура на събитието. Но зад този блестящ моден момент стои история, която изглежда като сценарий на филм.

През средата на септември, микробусът, превозващ част от колекцията на „Балмен“, беше нападнат между летището и парижкия офис на модната къща от въоръжени лица, които избягаха с 50 артикула от колекцията. Въпреки че се води разследване, все още не се знаят мотивите и съдбата на откраднатите артикули.

Все пак, в желанието си да предостави възможност на повече хора да изживеят тези привилегировани моменти, които светът на модата традиционно запазва за малцина избрани, „Балмен“ си партнира с ТикТок, за да може мрежата да излъчва дефилетата на живо. Това е ново начинание, което прибавя модната марка към списъка с иноватори в индустрията.

Оливие Рустен, на 38 години, от които 12 като артистичен директор на „Балмен“, успя да превърне дефилето на френската луксозна къща в събитие, което не може да бъде пропуснато от модните фенове. В разлика от повечето дизайнери, които култивират дискретността, самият той е звезда, популяризираща бляскавата естетика за силната и свободна жена.

Популярността на Оливие Рустен претърпя обрат след излъчването през 2019 г. на документалния филм „Момчето чудо“, в което осиновеният от семейство в Бордо дизайнер от етиопски и сомалийски произход разказва за търсенето на биологичната си майка.

След това грандиозно дефиле в Париж, Оливие Рустен продължава да изненадва и вдъхновява света с новаторския си подход към модата. С този живописен моден спектакъл, той доказва, че и след кражба на част от колекцията си, творчеството и страстта към изкуството не могат да бъдат подкопани.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook