Светът на модата се преобразява с новината за назначаването на Чиома Ннади за главен редактор на британската версия на Vogue. Тя става наследница на Едуард Енинфул, който напусна поста си през юни тази година.

Назначението на Чиома Ннади, родена в Лондон, представлява значителна промяна в историята на Vogue. Тя става първата чернокожа жена, която ще ръководи британското издание на списанието, от момента на неговото създаване през 1916 година. Този важен момент подчертава не само нейната компетентност и професионализъм, но и значението на разнообразието и включването в модната индустрия.

Анна Уинтър, главната редакторка на Vogue, не скри своята радост и гордост по повод назначението на Чиома. В изявление тя описва новата главна редакторка като обичана фигура в редакцията, с безупречна репутация както в изданието, така и в модната индустрия като цяло. Чиома Ннади се отличава със страстта си към модата, музиката и културата.

Тя е „брилянтен и уникален талант с истинска визия“, което явно подчертава впечатлението, което новата главна редакторка оставя в индустрията.

Чиома Ннади стъпи на своя професионален път като автор във вестник Evening Standard и след това работи в независими модни списания като Trace и Fader. През 2010 година, тя реши да предприеме голям скок и се премести в Ню Йорк, където започна да работи като автор в американската версия на Vogue. С изминалите години, нейната амбиция и усърдие я издигнаха до позицията на директор на отдела за модни новини, а след това стана и редактор на уебсайта на Vogue.

Чиома Ннади е ново начало за британското Vogue, но и символ на разнообразието и включването в света на модата. Нейната история и успех показват, че вдъхновението и трудът могат да преодолеят всички бариери, и че модата трябва да бъде отворена за всички, независимо от произход и цвят на кожата.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads