Сюрреалистично модно шоу на „Schiaparelli“ откри Седмицата на висшата мода в Париж на фона на социално напрежение и бунтове, които принудиха в неделя вечер „Celine“ да отложи дефилето си, предаде френската преса. Въпреки тези събития, модният свят се събра, за да се наслади на впечатляващото представяне на модната къща „Schiaparelli“ и нейния американски стилист, който предложи необичайна „сюрреалистична интерпретация на всекидневния дамски гардероб“.

Дефилето на „Schiaparelli“ впечатли публиката с изключителни драперии и обеми, костюми в черно и бяло, както и съчетания от сребристо и златисто. Създателят на модата се фокусира върху възможността за „спонтанни“ комбинации, позволяващи на жените да изразят своята дързост и индивидуалност. Белезите от предишната колекция висша мода за зимата – дрехите с изкуствени животински глави – също бяха присъствие в модното шоу на „Schiaparelli“.

От първия ред на „Petit Palais“ във френската столица, рапърката Карди Би, модната папеса Ан Уинтур и актрисите Гуендолин Кристи и Филипин Лерой-Болийо следяха внимателно всяко представяне на модната подиумна писта.

В същото време, социалното напрежение и бунтовете в Париж водиха до отлагането на дефилето на „Celine“. Творческият директор на марката, Хеди Слиман, считаше, че модното шоу в такъв момент е неуместно след смъртта на младеж, прострелян от полицай. Това действие на „Celine“ подчертава влиянието на социалните проблеми върху модната индустрия и подчертава необходимостта от постоянно обсъждане и отразяване на социалната реалност в света на модата.

Седмицата на висшата мода в Париж обаче продължи с останалите си представления. Дизайнерите „Dior“, Том Браун от САЩ и Шарл дьо Вилморен също бяха в средата на вниманието със своите дефилета.

Интересният факт е, че саудитският дизайнер Аши е първият представител от кралството и от Персийския залив, който се включи в Седмицата на висшата мода в Париж. Той е известен със своите модни творения, носени от велики имена като кралица Рания на Йордания, Пенелопе Крус, Диан Крюгер и Лейди Гага. През тази седмица Аши представи своето модно шоу, като допринесе за разнообразието и културната отвореност на събитието.

Още един забележителен момент бе дефилето на Стефан Ролан, което беше посветено на Мария Калас и се проведе в Опера Гарние. Това представление ще бъде заснето за предстоящия филм на Клод Льолуш, като потвърждава връзката между модата и изкуството.

Седмицата на висшата мода в Париж продължава да бъде вълнуващо и вдъхновяващо събитие, което привлича най-големите имена в модния свят. Въпреки социалните напрежения и проблемите, модата продължава да играе ролята си в изразяването на креативността, индивидуалността и смелостта на дизайнерите и носителите на модата.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook