Летният шик е най-новото послание на „Вечерите на стила“ – емблематичния социално-културен проект на Академията за мода. Централна тема на събитието, което се проведе в галерия „Милениум“, бе “Summer Time”, а водещата мотивация – да открием и да се насладим пълноценно на настъпващата лятна ваканция, да осмислим достойно и стилно летния отдих и да отдадем дължимото на лятната мода.

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог, подчерта: „Лятото е вълшебният сезон, в който човек се радва на свободното време, забавлява се и се зарежда физически и емоционално, енергийно и ментално. Това е сезон на любовта, сезон на страстта, сезон на ярките и красиви сбъдвания. Модният дизайн и въобще модата не само, че не са безразлични към летните предизвикателства, но са най-добрите визуални средства, чрез които можем да преживеем пълноценно тези прекрасни месеци. Тъкмо затова “Summer Time” – новият проект на Академията за мода и дизайнерите, които участват в днешните презентации, изпращат към всички своето послание за любов, романтика и пълноценен релакс. Релакс с лятната мода на 2023-та година!“.

По-нататък професор Стойков, когото водещата характеризира като „живата легенда на стила“ маркира няколко важни колористични акцента в лятната мода – според него това са цветовете на сладоледа, на морето, пясъка, лагуната, слънцето и небето. Цветовите ни предпочитания са улеснени и от цветната дъга, и от разкошните багри на природата, на пъстрия цвят на флората и фауната. Професорът подчерта също, че такива световни модни брандове като „Диор“, „Шанел“ и „Армани“ залагат на корсетите, пищната женственост и женствената пищност, черната дантела и бродираните цветя, обемите и формите типични за 60-те години на миналия век, воднистозелените, лилавите, бледосините и златните тонове, както и на визията на Арлекино – един от водещите персонажи на италианската Комедия дел арте.

Във вечерта, посветена на “Summer Time“, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Аксел Харди, Радослава Лазарова и модна къща „Блинк“. В бляскавото събитие участие взеха и такива талантливи и иновативни дизайнери като Мила Захариева и “LaCaraMi EXCLUSIVE”, Лиа Каменова и “Reflet”. Своя дебют във вечерите на стила направи Маргарита Петева и нейния атрактивен бранд “Margo Moda”.

Аксел Харди – носител на „Златна игла“ в категория „Модна иновация“, даде началото на модното ревю, като презентира два тоалета. Първият тоалет се състои от 3 части, а второто произведение, което също бе посветено на основната тема на Вечерта на стила, представлява рокля в слънчево жълто с дълги ленти в долната част, а ръкавите са като слънчеви лъчи. По време на ревюто моделите дефилираха с книгата „Мъжете в живота на А.“ в ръка, вдъхновена от живота на дизайнерката Аксел Харди.

Модният бранд “LaCaraMi EXCLUSIVE”, с дизайнер Мила Захариева, президент на IFC-International Fashion Connection, предложи два свои сета, които са част от новата колекция “Color Accent”. На два статични манекена бяха позиционираниаутфитите, които са десенирани и изработени по дизайн на авторката.

Лиа Каменова, дизайнер на модния бранд “Reflet”, презентира аутфит, чиято концепция е кройка с ултимативен дизайн. Облеклото е изработено с помощта на безотпадъчна технология. Аксесоар към лятното изкушение е колие“Reflet”, посветено на идеята за “Summer Time”.

Модният бранд „Margo Moda”, с дизайнер Маргарита Петева, показа три аутфита, посветени на темата. Първият тоалет бе елегантна черна туника с ресни, към която е добавен елемент от индийско сари, а второто произведение беше черна рокля с тюл, завършено с къси червени велурени панталони. Третият аутфит бе еластична рокля, чийто акцентът пада върху невидима ръка в ръкавица.

Модното ревю завърши с модния бранд „Блинк“, с дизайнер Радослава Лазарова – три пъти носител на „Златна игла“ и дизайнер за 2021, като предложи мини структурирана рокля в натурални цветове, сред които бяло и телесно. Погледите бяха приковани и към ефектната ръчно моделирана прозрачна шапка,изработена от френска дантела и мрежа от винил.Нейният тоалет бе представен от Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“.

Водеща на събитието беше Екатерина Свечева – лице на „Златнаигла 2022“, инфлуенсър и топмодел. Меценат на „Вечер на стила“ бе г-н Христо Дурчев и неговата компания „Балкантел“. Изисканото събитие беше уважено от ярки представители на медиите, културата, изкуството, артистичния свят и бизнеса, сред които Ани Владимирова, Антония Първанова,Таня Скринска, инж. Илиян Терзиев, Ники Кънчев, Павел Цветков, Мария Николова, Крейг Грифитс, Максим Бехар, Виктория Лазарова, Ирина Гъркова, Александра Кръстева, Сара Младенова, Никол Предьова,Костадин Жиков, Румяна Маринова, Цвети Радойчева, Силвия Джагарова, Константин Ранев, Любомир Гетов,както и студенти, и докторанти на проф. Стойков.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook