Дизайнерът Мохамед Аши ще направи история като първият саудитец, който участва на престижната Седмица на висшата мода в Париж. Световните информационни агенции предават, че дефилето на Аши ще се проведе на 6 юли, съобщава Френската федерация по висша мода.

„Историческо участие. Аши е първият дизайнер от региона на Персийския залив, който става част от най-престижната федерация“, съобщава студиото на Мохамед Аши. Това е важно признание за неговата кариера и доказва неговото влияние в света на модата.

Моделиерът Мохамед Аши е работил с велики имена в модната индустрия, сред които кралицата на Йордания Рания, актрисата Пенелопе Крус, Даян Крюгер и Лейди Гага. Той основава модната си къща преди 17 години в Бейрут, а през 2018 година премества бизнеса си в Париж. Стилът на Аши се описва като „поетичен романтизъм“, като той изпълва дрехите си с елегантност и усещане за изящество.

Номинацията на Мохамед Аши за членство във Федерацията по висша мода е връхната точка в неговата кариера. В прес съобщението си той написва: „Това ми дава възможност да споделя с Вас кой съм“. Това признание потвърждава неговата трудолюбивост и талант, които го издигат до върховете на модната индустрия.
В днешно време, на фона на социалните реформи в родната му страна, Мохамед Аши е ментор в комисията за мода, създадена в Саудитска Арабия през 2020 година. Тази инициатива има за цел развитието на местната модна индустрия и подкрепата на младите таланти.

Участието на Мохамед Аши на Седмицата на висшата мода в Париж е не само личен успех за него, но и значителна стъпка за модната индустрия в региона. Той показва, че талантът и предаността към своята професия могат да преодоляват всякакви граници и пристрастия, и да бъдат признати на международно ниво.

Мохамед Аши вдъхновява с мечтите си и доказва, че нищо не е невъзможно при силната воля и постоянната работа върху себе си.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook