Модата е винаги в движение, и сезонът пролет/лято 2023 не прави изключение. Този сезон, тенденциите в чантите са разнообразни и включват както класически модели, така и модерни интерпретации. Освен това, определени стилове и функционалности се наложиха и се очаква да продължат да бъдат актуални.

Една от най-забележителните промени в тенденциите на чантите е премахването на микро чантите, които бяха изключително популярни през последните няколко сезона. Вместо тях, на сцената се появяват големи модели, изработени предимно от текстил и мека кожа и с къси дръжки. Тези гигантски чанти са не само функционални, но и много стилни, и представляват един от най-големите трендове за пролет/лято 2023. Разнообразието от цветове и принтове е огромно, но единственото общо помежду им е практичността, която предлагат.

Освен големите чанти, чантите и клъчовете без дръжки също заемат важно място в тенденциите за пролет/лято 2023. Виждаме както модели от мека кожа, така и варианти с твърда структура. Единственият недостатък на тези чанти е, че са по-склонни да се цапат, но те все пак се радват на голяма популярност поради своя изчистен и елегантен вид.

Една друга интересна тенденция, която се завръща през пролет/лято 2023, е чантите багета. Тези малки продълговати чанти с къса дръжка бяха създадени през 1997 г. от италианската модна къща Fendi и се популяризираха през края на 90-те със сериала „Сексът и градът“. В новата си визия, чантите багета са
освежени и модернизирани, като се смята, че лесно се адаптират към всеки стил и са перфектни за сезона.

Чантите тип пазараска торба също заемат своето място в тенденциите за пролет/лято 2023. Въпреки че те може да не бъдат описани като изключително стилни, никой няма да отрече тяхната супер практичност. Тези чанти най-често са изработени от текстил и разполагат с къси дръжки. Идеални са за ежедневните ни нужди, особено ако нямаме строги дрескод изисквания на работното място.

На последно място, малките чанти с дръжка около китката представляват интересна разновидност на клъчовете. Тези чанти са най-често тънки и с правоъгълна форма. Те са удобни, ако не обичате да носите много вещи и искате ръцете си да бъдат свободни, но не сте голям фен на раниците.

Така че, ако сте в търсене на нова чанта за пролет/лято 2023, имате голямо разнообразие от модели да избирате. Цветни, елегантни, големи или малки – тези тенденции в чантите предлагат нещо за всеки вкус и стил.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook