Анджелина Джоли, известната холивудска актриса и носителка на „Оскар“, влезе официално в отбора на холивудските звезди със собствена модна марка. Брандът, който тя създаде, се нарича Atelier Jolie, а новината за него беше обявена от самата Джоли в публикация в Instagram, според информация от CNN.

В своя пост в Instagram Джоли написа: „Днес започвам нещо ново – колектив, в който всеки може да твори“. Тя поясни, че Atelier Jolie е място, което е отворено за творчески души, които могат да работят съвместно с опитен екип от шивачи, моделиери и занаятчии от цял свят.

Актрисата сподели, че създаването на този бранд е резултат от нейната благодарност и дълбоко уважение към дизайнерите и производителите, с които е работила през годините. Тя изрази желание да използва висококачествени винтидж материали и вече налични платове, както и да бъде част от движение, което култивира нова култура.

Atelier Jolie разполага и със собствен акаунт в Instagram, където е публикуван пост, който допълнително обяснява целите на марката. В него се посочва, че Atelier Jolie иска да се присъедини към усилията и на други хора за демократизиране на модната индустрия, като предоставя възможност на клиентите да имат достъп до надеждни дизайнери и майстори занаятчии.

Марката планира да развие и онлайн ресурс, който ще помага на хората да открият майстори на облекла, използващи налични облекла и винтидж материали, за да създават уникални артикули, отразяващи личната креативност и цел на всеки клиент.

В изявлението на уебсайта на компанията се подчертава и значимостта на разнообразието. Atelier Jolie има цел да събере разнообразен екип, като осигурява възможности за стажове на бежанци и таланти, произхождащи от недооценени групи, и предоставя достойни позиции, базирани на уменията на хората. Освен това, чрез работата със световни творци, марката се стреми да сподели богатството от техните културни наследства и да подкрепи развитието на техните собствени бизнеси.

Анджелина Джоли е известна не само с актьорската си кариера, но и с активната си роля в решаването на хуманитарни въпроси и кризи, свързани с правата на човека. Тя работи в агенцията на ООН за бежанците (UNHCR) повече от две десетилетия и е била специален посланик на UNHCR от 2012 г. до декември 2022 г.

Създаването на собствена модна марка от страна на Анджелина Джоли следва примера на други световноизвестни звезди, които се включиха в модната индустрия. Такива марки включват Fenty Beauty на Риана, Rare Beauty на Селена Гомес, SKKN на Ким Кардашиян и Haus Labs на Лейди Гага, които са само няколко примера за успешното проникване на знаменитости в този бизнес, припомня CNN.

Създаването на Atelier Jolie от Анджелина Джоли представлява не само проява на нейната страст към модата и сътворчеството, но и продължение на нейната ангажираност с важни социални въпроси. Марката се фокусира върху висококачествени материали, инклузивност и подкрепа към разнообразния талант, което я прави отличен допълнителен принос към модната индустрия.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook