Грандиозен декор превърна локацията, която се намира в близост до емблематичния хотел „The Taj Mahal Palace“, в съчетание от цвят и елегантност, докато моделите се готвеха да покажат предварителната есенна колекция на бранда за 2023 година.

Пътеката беше украсена с традиционни индийски флорални мотиви, а музиката – фюжън ритми, беше изпълнена на живо. Индийското майсторство зае централно място в новата колекция на творческия директор на модната къща Мария Грация Киури.

Показани бяха копринени рокли, вечерни палта и поли, вдъхновени от традиционното сари, които препращаха към класически индийски силуети. От неутрални цветове, които едва доловимо преливаха към горско зелено, колекцията премина към ярки цветове и мотиви. Преобладаващ аксесоар бяха перлени огърлици.
Френската модна къща „Dior“ е свързана с Индия от дълги години по линия на мумбайското ателие „Чанакя“, което работи със занаятчии и жени в неравностойно положение.

Модното ревю постави на фокус пазара на луксозна мода в Индия, в рамките на който известни западни модни марки като „Pierre Cardin“, „Yves Saint Laurent“ и „Valentino“ също са представяли свои предишни колекции.

Индия е петата по големина икономика в света, винаги е била известна със сложна бродерия, разкошен текстил и украшения. Благодарение на младата и амбициозна средна класа, която има лесен достъп до интернет, както и на нарастващия брой свръхбогаташи, индийските потребители бързо се превръщат в едни от най-важните купувачи на международни модни марки.

Множество индийски дизайнери са успели да отворят магазини в световни модни столици като Ню Йорк и Дубай и дори показват свои колекции в рамките на международните седмици на модата.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook