„Chanel“ успя да разчупи помпозната страна на дефилето, представящо висша мода в Париж, с модели в къси и блестящи тоалети.
Бяха представени свръхразмерни скулптури откъдето излязоха първите модели в бяло.
С този семпъл декор, представен като годен за рециклиране – ново сътрудничество с художника Ксавие Вейлан, артистичният директор на луксозния бранд Виржини Виар още повече се отдалечи от вселената на своя предшественик Карл Лагерфелд и неговите легендарни ревюта, възпроизвеждащи реалистични супермаркети, плажове или алпийски хижи.

Силуетът е подобаващо оформен, младежки и лесен за носене, с елементи от висшата мода, като бродериите. Костюмът на марката се носи с мини поли или шорти. Структурираните рокли и палта също са къси. Дългите рокли са семпли. Гащеризони без ръкави, бродирани с цветя, са алтернатива за излизане, но не прекалено елегантна.

Шапка тип бомбе, папийонка-черна или бяла, носени на врата за да привличат поглед към устните в червено, са отличния аксесоар за тази колекция сезон пролет-лято 2023 г.
Дефилето успя да разчупи кодовете на висшата мода, свързано с обемни рокли, достойни за музеи, главозамайващи токчета и забавен ритъм, се запазва една страхотна традиция: булчинската рокля за последна визия.

Колекцията „Chanel“ предложи на аудиторията: къса, прилепнала по тялото, съчетана със златисти ботуши, бяла папийонка и воал с бродирани птици, подобно на роклята.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook