Наближава модното събитие на годината, а именно Годишните награди „Златна игла“ на Академията за мода, където ще бъдат отличени утвърдени модни творци в средата на месец ноември т.г. По време на специална церемония в хотел „Рамада София“ ще бъдат присъдени отличия в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината – мъжка мода“, „Модна къща на годината – дамска мода”, „Булчинска мода“, „,Абитуриентска мода“, „Уникална мода“, „Моден гримьор”, „Моден фотограф”, „Аксесоари“ и „Най-добър млад дизайнер”. Статуетките „Златна игла“, както винаги, са дело на великолепния бижутер Анжело Красини.

В продължение на почти тридесет години Академията за мода отличава и стимулира най-добрите български модни творци и предоставя сцена за изява на талантливи дизайнери и изявени модни къщи. В подкрепа на тази мисия и тази година традицията е спазена: уникален гала ревю-спектакъл ще предхожда официалната церемония по награждаването. В него по покана на Академията за мода ще вземат участие носители на приза през изминали години и други модни творци. Специално за гостите на грандиозното събитие, те ще покажат своите най-нови модни колекции.

Във връзка с предстоящото издание на Златната игла, председателят на Академията за мода проф. д.н. Любомир Стойков изтъкна: „Изминаха двадесет и девет години от учредяването на „Златната игла“ – този толкова висок приз за постижения в модата и модния дизайн. Навършиха се и 28 години от първата церемония по награждаването, която се състоя в Народния театър „Иван Вазов“ през 1994 година. За този наистина дълъг период тази награда на Академията за мода се утвърди като несравним и незаменим стимул за развитието и просперитета на българския дизайн и на българската модна индустрия. Доказателство за тази динамика е и въвеждането на две нови категории, в които за пръв път тази година ще наградим наши модни творци, респ. „Абитуриентска мода“ и „Уникална мода“. По този начин, убедени сме, ще допринесем още повече за издигането на естетическите критерии на младите генерации, както и за насърчаването на оригиналните и елегантни произведения на нашите дизайнери. „Златната игла 2022“ ще изпълни – за пореден път, и своята културна и социално-отговорна мисия, като даде стипендии на талантливи студенти по моден дизайн.“.

По време на гала вечерта ще бъдат презентирани произведения на досегашни носители на „Златната игла“, сред които Албена Александрова, София Борисова, Радослава Лазарова, Радостина Долапчиева и Аксел Харди. Редом с тях, най-новите си модни творения ще представят майсторът на изискания стил Стоян Радичев, дизайнерката на модния бранд “Maison Estrella“ – Ирен Велковски, модният бранд “Mia Touché“ с дизайнер Мария Радославова, известният моден бранд за мъже “Andrews“, модна къща “Alessa“ и младата дизайнерка Пламена Мишева.

За лице на годишните награди „Златна игла 2022“ бе избрана Екатерина Свечева – инфлуенсър, топмодел и студентка по PR във ФЖМК. По този повод тя сподели: „За мен „Златната игла” е най-стилното и издържано модно събитие в България, а годишната награда е едно истинско признание за труда, иновативността и въображението на българските дизайнери. Организацията на събитие на такова ниво и с такъв мащаб не е лесна работа – проф. Стойков и екипът му са градили с години името на събитието „Златна игла”, което днес е синоним на класа, стил и ниво! Да бъда лице на най-грандиозното модно събитие в България е най-ценният комплимент, който някога съм получавала!“.

Водеща на гала-вечерта по утвърдена с години традиция ще бъде ТВ водеща и PR Гери Дончева Янков, която изтъкна: „Златната игла” е стожер и еталон в българския лайфстайл, на който родните модни творци се уповават и към който се стремят. За мен е не само чест и привилегия да съм водеща на церемонията, но и отговорност, удоволствие и щастие.“. Постановката на ревю-спектакъла по повод Годишните награди на Академията за мода е на Боян Караиванов.

За перфектната визия на манекените и водещата ще се погрижат коафьорският екип на салони за красота “V&A Glamour” и екипът от професионални гримьори на “MAC Cosmetics”. Церемонията по връчването на Годишните награди за мода ще завърши с изискан коктейл, по време на който гостите ще се насладят на изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя”.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook