Дефилето на „Balmain“ от седмица на модата в Париж бе грандиозен вечерен модно-музикален фестивал. Участваха звезди и творци на най-новите модни творения и изпълнения, а накрая на подиума се качи и певицата Шер.

Оливие Рустен доказа, че е сред най-големите световни шоумени в индустрията за стил. За пореден път той организира не ревю, а истински фестивал за поверения му бранд, проведен на огромен стадион.
Най-важният момент бе финалът, когато дизайнерът излезе ръка за ръка със седемдесет и шест годишната изпълнителка на „Believe“. Носителката на награда „Оскар“ се появи на модния подиум усмихната, като предизвика ентусиазирани възгласи от публиката. Тя носеше мраморно боди от ликра с дълбоко деколте, традиционните за модната къща заострени рамене, черен клин и обувки на високи платформи.
От „Balmain“ казаха, че почитат най-доброто в храната, музиката и модата в издигнато селище, пълно с трибуни – на стадион „Жан Буен“ в западната част на Париж, традиционно приемащ повече ръгби мачове, отколкото модни творения.

Някои от гостите забравиха, че целта на събитието бяха дрехите. Визиите съчетаваха конфекцията с висшата мода, а дизайнерските екипи на „Balmain“ бяха заложили и на органични материали. Представено бе уникално бюстие, създадено с кора от кестенови дървета, имаше и модели, изработени от материали от тресавища и ливади, всички омекотени във вода.
Шоуто бе емоционално, пищно, истинско и културно за самия Рустен, който открито говори за осиновяването си и наскоро откри, че биологичните му родители са от Африканския рог.
На седмица на модата в Париж визиите за сезон пролет-лято 2023 представиха също белгиецът Дрис Ван Нотен, който символично смени черните рокли с такива на цветя, а французинът Шарл дьо Вилморан заложи на театралност в колекцията на модна къща „Roshа“, представена във „Фоли Бержер“.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook