Седмицата на модата в Милано започна днес в оптимистично настроение – за първи път след пандемията се очаква пристигането на делегация от китайски купувачи, а продажбите на италианска мода растат.
Столицата на Ломбардия ще представи своята визия за дамската мода за сезона пролет-лято 2023 г. с общо 210 прояви – 68 дефилета, над 110 презентации, 30 събития.
Събитието през месец февруари в италианския град бе провалено поради войната в Украйна.

Събитието предвещава да бъде много бляскаво, неутразимо, благодарение на големия брой чуждестранни участници. Милано е в очакване на 300 журналисти и 450 купувачи, включително на първата след пандемията китайска делегация.
Големите модни къщи ще присъстват като: „Gucci“, „Fendi“, „Prada“, „Versace“, „Armani“, „Dolce & Gabbana“, „Bottega Veneta“.

„Moncler“ ще празнува своята 70-годишнина, „Ferragamo “ ще дефилира на мястото на бъдещия си хотел в Милано, докато модният пазар продължава да буди любопитство с Марко де Винченцо в ролята на новия артистичен директор на къща „Etro“, Филипо Грациоли в „Missoni“ или Андреа Инконтри начело на марката „Benetton“.

Нови лица като Валентина Иларди, Марко Рамбалди или Мати Бован ще се появят новите тенденции.
Въпреки че Европа е изправена пред енергийна криза и галопираща инфлация, италианските модни продажби са се увеличили с 25 процента през първата половина на 2022 г.
Това е най-високият ръст продажби в сектора през последните години, отбеляза президентът на италианската Модна камара Карло Капаса на пресконференцията за представянето на Седмицата на модата в Милано.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook