Изборът на рокля за всеки ден може да бъде толкова труден, колкото да вземете решение за тоалет за гала вечеря. Има много неща, които трябва да имате предвид, за да пасне една рокля идеално. Това е кройка, плат и цвят.

Можете да изберете перфектната рокля, като отговорите на няколко важни въпроса:
Какъв цвят ви подхожда?
Какъв стил ви подхожда според типа фигура?
Какви недостатъци на фигурата искате да скриете?

Как да изберем цвета на роклята
Когато се чудите как да изберете цвета на роклята, имайте предвид, че всички видове женски външен вид традиционно се делят на зима, пролет, лято и есен. За да накарате роклята да подчертае вашата красота, изберете цвят в зависимост от вида на външния ви вид.

Цветотип зима
„Зимните“ момичета имат леко мургав тон на кожата, тъмна коса със студен нюанс, същите вежди и изразителни очи (обикновено кафяви).
Фаталната красота ще бъде подчертана красиво с помощта на следните цветове:
• Черено
• Бяло
• Цвят слива
• Изумрудено
Но пастелните цветове, тоновете с топъл подтон и кафявото е най-добре да се избягват. Те могат да придадат на лицето неподходящ оттенък.

Цветотип пролет
Този тип има тънка бяла кожа, деликатен прасковен руж, златисто руса коса, светли лунички, сини или сиви очи.
За „пролетните“ дами са подходящи всички светли топли цветове. От светлата гама можете да изберете синьо, червено и розово. Но с класическите цветове трябва да сте по-внимателни, черното може да направи външния вид по-груб, а бялото просто ще се слее с кожата.

Цветотип лято
Летният тип е подобен на зимния, но не толкова контрастен. Кожата на такива момичета може да бъде светла или мургава. Очите имат приглушен, мек цвят, косата най-често е светлокафява със студен нюанс. По лицето рядко има лунички, а ружът изглежда розов и неравномерен.
Те трябва да избират приглушени тъмни нюанси на зелено, синьо, лилаво, кафяво.

Цветотип есен
Есента се характеризира с коса с червен или златист тон, светла кожа, наличие на голям брой лунички, кафяви или сиво-зелени очи.
Ярките, наситени тонове могат да развалят външния вид. За дамите с цветотип есен са подходящи земни тонове на кафяво, жълто, оранжево, прашно синьо и лилаво.

Съвети за черна рокля
Въпросът как да изберем черна рокля е актуален за момичета и жени от няколко десетилетия. Въпреки разликите в цветовите типове, много дами предпочитат черни модели. Въпреки че този цвят се счита за универсален, такова облекло също може да развали цялото изображение.

При избора на черна рокля спазвайте следните правила:
• За свободни рокли изберете меки материи.
• Черна рокля – трапец, винаги вталява визуално. Ако не сте доволни от фигурата си, изберете матов материал, ако сте уверени – изберете пайети.
• Дълга черна плетена рокля изглежда добре на стройни момичета. Ако имате закръглени форми, не забравяйте да носите оформящо облекло под нея.

Съвети за вечерна рокля
За да изглежда облеклото добре и да съответства на събитието, трябва да знаете как да изберете вечерна рокля, какви правила трябва да се спазват при избора на този продукт.

Основните принципи на подбор са:
• Колкото по-къса е роклята, толкова по-затворена трябва да бъде горната й част.
• Колкото по-семпла е роклята, толкова по-ярки бижута можете да изберете за нея.
• Колкото по-късно ще се проведе събитието, толкова по-отворен и ярък може да бъде тоалетът.
• Не носете чорапогащник под вечерна рокля. Ако не можете без тях, изберете бежови модели, които са възможно най-близки до цвета на кожата ви.

Как да изберем макси рокля
Как да изберем рокля за по-пищни форми, така че избраният модел да изглежда страхотно?
Достатъчно е да спазвате следните правила:
• Изберете плътни тъкани, които поддържат добре формата си. По-добре е да откажете шифон и тънък трикотаж.
• Не се фокусирайте върху черното. Така другите веднага ще разберат, че се опитвате да изглеждате по-стройни.
• Избягвайте широки и твърде къси рокли. Изберете от миди или макси дължини и дефинирана кройка.
• Независимо от пълнотата на ръцете, изберете среден или дълъг ръкав.
• Изберете рокли с V-образно деколте. Ако гърдите не са твърде големи, можете да направите дълбокото деколте център на вниманието.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook