Цветя, изкуство и световноизвестното ателие на „Dior“ предизвикаха благоуханна творческа експлозия във френската столица. Ревюто на модната къща на Седмицата на модата в Париж беше в чест на починалия през 1978 г. британски художник Дънкан Грант от прочутия британски интелектуален Кръг Блумсбъри.
VIP гостите бяха впечатлени, когато в шатрата със запазения знак на бранда ги посрещна пресъздадения провинциален пейзаж с около 19 000 истински мака, диви цветя и морава на хълмове около две реконструирани английски селски къщи. Декорът, разбира се, имаше за цел да напомня за пейзажите на Грант.
Шоуто бе уважено от известни лица като Дейвид Бекъм със сина си Круз, Наоми Кембъл, Джей Балвин, Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл.
Сред акцентите в дефилетата в Седмицата на модата в Париж се посочва господството на цветята в колекцията на „Dior“.
За пролетта дизайнерът Ким Джоунс пресъздава вселената на художника не само чрез възстановка на шедьоврите му, но и чрез претворяване на облеклото му – като сламената му шапка, преобразена като пергола върху бейзболна шапка. Любимите костюми на Грант са ключова тема в колекцията, в която има множество препратки към 30-те години на миналия век, когато е разцветът на художника. На мястото на ретро пояса на свободния ванилов двуреден костюм са използвани два ръкава. Късите панталони са с обърнати колани в малко по-неприличен стил за времето между двете войни.
Вълнените чорапи и градинските обувки са забавно намигване към художника, който е прекарвал голяма част от времето си на открито, но и към самия Джоунс – дизайнер, за когото хуморът никога не е далеч. Палитрата на колекцията е вдъхновена от градината и езерото със зелени и сини цветове, както и пастелни тонове.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook