Фондация „Мечта за дете“ с председател Ивелина Рускова организира с подкрепата на Академията за мода първото по рода си благотворително събитие – „Ревю с кауза“, което ще се състои на 13 април 2022 година.

Известни български дизайнери подават ръка на националната кампания „Роди дете в България“ с благотворително ревю, в което ще бъде представен по един официален тоалет от всеки от дизайнерите, а присъстващите ще имат възможност да закупят техните произведения. Сред дизайнерите и модните къщи, които ще вземат участие в хуманното събитие са носителите на „Златна игла“ – Албена Александрова, София Борисова, Жана Жекова, Аксел Харди, Радостина Илиева, Радослава Лазарова, Теодора Спасова, Йорданка Чернаева, Антон Узунов, както и други като Мила Захариева, Есил Дюран, Милена Петрова, Киара Фешън, Terrani Fashion и Пламена Вияреал. С тоалетите ще дефилират обществени личности, вдъхновяващи с примера си да съчетават майчинство с кариера – една не само възможна, но и изключително хармонична мисия. Това са Ирина Папазова, Мария Андонова, Таня Скринска, Мила Захариева, Ива Екимова, Веселка Крачунова, Виктория Стефанова, Елисавета Стоянова – Гарева, Кремена Илиева, Анна Кръчмарова, Йордана Димитрова, Цвети Радойчева и др. Освен аутфитите, представени по време на събитието, гостите ще могат да се насладят и да закупят и други предложения на участниците и техните модни брандове.

Всички приходи от ревюто ще бъдат дарени на национална кампания „Роди Дете в България“, чиято цел е да информира и мотивира младите хора в България да не отлагат решението да станат родители, тъй като късните опити за забременяване крият много рискове и често се оказват причина за репродуктивни проблеми.

Проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, изтъкна: „Поднасям специални адмирации на г-жа Ивелина Рускова и нейната Фондация „Мечта за дете“ за волята и решимостта да вложи труд и енергия за справянето с най-тежкия проблем на България – демографската катастрофа. Академията за мода и българските дизайнери от дълги години дават своята лепта за подпомагане на децата, лишени от родителски грижи и даровитата ни младеж. Ето защо с радост и готовност откликваме на апела на г-жа Рускова. Изразявам сърдечна благодарност на родните модни творци, които са не само с талантливи ръце, но и с големи и добри сърца!“.
Лице на националната кампанията „Роди дете в България“ е българският топмодел Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“, която неотдавна стана майка за втори път. Водеща на благотворителното събитие ще бъде поппевицата Йоанна Драгнева.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook