Модна къща „Dolce & Gabbana“ обяви, че от тази година се отказва от използването на животинска кожа във всички свои колекции. Тя е известна с използването на кожи от лисица, норка и заек, но тъй като потребителите се отклоняват от животинските дрехи, модната къща започна да експериментира с различни изкуствени кожи.
Ще премине към екологично чиста изкуствена кожа.

Водещата марка за облекла от Милано се придържа към насоките, определени от Fur Free Alliance – мрежа от групи за защита на правата на животните по света. Модни брандове като „Armani“, „Gucci“, „Prada“ и „Moncler“ също се отказаха.

„Dolce & Gabbana“ ще работят за едно по-устойчиво бъдеще, в което е немислимо използването на животинска кожа“, се посочва в изявление, направено от луксозната модната къща.

Компанията също така обяви, че ще започне да експериментира с повече рециклирани материали, за да направи цялата си колекция дрехи по-екологична.

„Прекратяването на използването на кожа създава по-висок стандарт за това, което е приемливо в модата“., заяви Пи Джей Смит, директор по модната политика на Human Society USA и Humane Society International.

От тази година Италия наложи забрана за отглеждането на животни за кожи.
Държавата се присъедини към още около 20 държави, които забраниха или ограничиха практиката през последните две десетилетия.
Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook