За повече от 60 г. френският бранд Salomon става един от лидерите на пазара за производство на спортни стоки, облекла за бягане и планински ски. Освен това произвежда защитно оборудване за екстремни спортове, както и спортни обувки и маратонки.

Маратонките Salomon са много популярни сред професионалните спортисти и любителите на дейности на открито поради своите здравина, трайност, функционалност, лекота и не на последно място, заради иновативните материали, вложени в изработката им.

Технологии за производство
Марката Salomon използва редица иновативни технологии, които правят маратонките изключително търсен висококачествен продукт.

Advanced Chassis – междинен слой под формата на твърда вложка. Придава гъвкавост на маратонките и предпазва крака от неравности и препятствия по пътя.

Soft Shell – този специален материал е използван и при шиенето на якета от тази марка.

Quickfit – представлява специална система за свързване, която е направена от водоотблъскващи синтетични влакна. Не позволява на връзките да увиснат или да се разтеглят.

Autofit – идеалната подметка, приемаща изцяло формата на крака. При проектирането ѝ са взети под внимание анатомичните характеристики на стъпалата.

Quicklace – система, която прави обуването и събуването на маратонките лесно и не позволява отхлабването им по време на ползване.

OrthoLite – стелка, създадена по технология с отворена клетъчна структура. Стелката е лека, с антибактериални свойства и не се амортизира лесно. Позволява на крака да диша, като контролира влагата.

Gore-Tex – водоустойчива мембрана, която поддържа суха среда за краката и им осигурява перфектна вентилация.

Contagrip – система за отлично сцепление с всякаква повърхност – суха, хлъзгава или мокра земя.

Grading construction – иновация, която омекотява усещането при ходене, особено по твърди и неравни повърхности.

Energy Save – система, която осигурява превъзходна амортизация и защита по време на бягане и туризъм.

Кой модел да изберете?
По отношение на предназначение, модели, функционалности, цветове и дизайн, маратонките Salomon са изключително разнообразни. Има линии за бягане, трекинг маратонки, за ежедневно носене, за туризъм и др.; летни и зимни модели, както и мъжки, дамски и детски маратонки. Ортопедите препоръчват маратонките Salomon, тъй като те са идеален вариант за лечение и профилактика на деца с проблеми на опорно-двигателния апарат.

Високата функционалност, повишената защита срещу пренапрежение и механични въздействия, както и иновативните технологии, са характеристики, които правят маратонките Salomon незаменим стилен и качествен продукт.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook