Със затоплянето на времето крачетата стават още по-неуморни в желанието си да тичат навсякъде. Без значение дали това ще става по прашните градски улици, зелените паркове или откритите полета – малките момчета и момичета имат нужда от удобни детски маратонки, за да могат да изразходват енергията си.

Какви видове детски маратонки ще видите в сайта

За да ни помогнат да намерим най-доброто за нашето дете, в онлайн магазина на RayaToys можем да разгледаме много подробна и богата секция от маркови детски маратонки:

– С велкро;
– С връзки;
– Комбинирани връзки + велкро;
– Slip-on;
– Отворени модели с една лепенка;
– Кецове.

Има варианти за всеки сезон. Кецовете и отворените модели са практичен избор за летните дни, докато комбинираните модели с връзки и лепенки са по-подходящи за безснежните зимни дни, защото са по-затворени и дебели. Маратонките с връзки обикновено са най-предпочитани в преходните сезони, защото са междинното звено между леките и топлите детски маратонки.

Освен разнообразието от модели, можем да избираме и от разнообразни цветове, дизайни и серии. По спортните обувките за малките наследници в RayaToys се среща цяла плеяда от любими анимационни герои – от Батман и Елза през Star Wars до Ladybug и Paw Patrol. Избирайки спортни обувки, които не само пасват на крачето на детето, но и имат апликация с негов любим герой, определено ще му увеличите удоволствието от носенето им.

Всички детски маратонки в магазина на RayaToys са на испанската марка Cerda – бранд, доказал се с годините като здрав, модерен и предпочитан от родителите за техните наследници.

От коя до коя възраст са подходящи

Спортните обувки могат да се носят от момента, в който малкото човече ходи спокойно и самостоятелно. Първите чифтове е добре да са леки и меки, но с напредването на възрастта, особено ако детето ходи на детска градина, вече смело можем да го обуваме в стандартни детски маратонки. Единственият фактор, на който трябва да се обърне внимание, е дали детето може да борави спокойно с връзки или все още предпочита лепенките, защото от това ще зависи и модела, и самостоятелността му при обуване.

Крайна възраст за носене на такива обувки не съществува, докато можем да намерим номер за крачетата на детето.

Полезни съвети за поддръжка

Една от най-съществените характеристики, които се търсят за този тип обувки, е да се поддържат лесно.

Повечето модели могат смело да се перат в пералня на ниски градуси и без центрофуга, а по-леките зацапвания се третират без проблеми с мека кърпа и неагресивен препарат.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook