Уморили сте се да гледате един и същи цвят на обувките ви – кафяво и черно? Искате да го смените, но не ви се харчи цяло състояние за сменянето на цвета? То тази статия е за вас.

Първото и важно условие, преди да започнете да сменяте цвета на обувките си, е да ги почистите. След това трябва да подготвите боята. На пазара има голямо разнообразие от кожени бои, тъй като и самите кожени обувки са с голям избор. Ще разберете, че боята се продава чрез пигменти или разтворители. Разликата между разтворителите и пигментите е, че при първата боя ви трябва и покритие, а при втората това не е задължително.

кожени обувки, домашно боядисване, боядисване обувки, домашно боядисване обувки, боя обувки

Също така, когато избирате цвета трябва да знаете как се променя, когато се нанесе върху кожата. Не можете да очаквате, че като нанесете черна боя върху бели обувки, веднага обувките ще станат черни. Има определени етапи, през които това се случва. Можете да попитате продавача за тези неща и да го помолите да ви насочи към определена боя, която ще хване по-бързо или по-бавно, в зависимост от резултата, който искате да постигнете.

Когато вече сте избрали въпросната кожена боя, то можете да замаскирате различните декорации и други подобни неща, за да ги запазите. Разбъркайте с дървена пръчка боята и след това разклатете.

За нанасяне на боята можете да използвате мека гъба. Движенията трябва да бъдат в една посока. Ако искате да подсилите цвета с още едно минаване, то попийте с чиста кърпа или оставете да изсъхне на пълно първия слой.

Вторият слой се нанася както и първия. Оставете го да изсъхне и ако искате можете и да потретите.

Ако сте с боя, която е разтворител, то изчакайте напълно, преди да нанесете покритието. Както виждате не е толкова трудно да се сдобиете с нови обувки.
Източник: e-obuvki.com
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook