В разгара на лятото е изключително важно хората със слаби сърца и други сърдечно-съдови проблеми да вземат необходимите предпазни мерки, за да избегнат потенциално животозастрашаващи ситуации поради високи температури. Според експерти от Американската кардиологична асоциация има няколко прости стъпки, които тези лица могат да предприемат, за да останат безопасни и здрави в горещото време.

Текуща ситуация:
Горещата вълна удари страната, което доведе до повишен риск от обостряния на сърдечни заболявания и смъртни случаи, свързани с екстремни температури. Въпреки че всеки може да бъде засегнат от жегата, особено уязвими са деца, възрастни хора, хора с високо кръвно налягане и затлъстяване. За да помогнат за предотвратяване на инциденти, лекарите от Американската кардиологична асоциация предлагат няколко съвета за безопасност.

Препоръчителни практики:

Пийте много вода: Оставането хидратирани е от решаващо значение за поддържането на нормална телесна температура. Хората със слаби сърца трябва да се стремят да пият поне осем чаши вода на ден, като броят може да варира в зависимост от индивидуалните нужди и нивото на физическа активност. Избягвайте алкохолни и кофеинови напитки, тъй като те могат да доведат до дехидратация.

Останете на закрито през деня: Когато е възможно, планирайте дейности на закрито между 10 сутринта и 4 следобед, когато слънцето е най-силно. Ако трябва да сте навън, опитайте се да останете на сянка колкото е възможно повече.

Облечете се подходящо: Носете широки, светло оцветени дрехи, изработени от естествени, дишащи материали като памук, лен или полиестер с подобрени свойства за управление на влагата. Шапките за глава, слънчевите очила и слънцезащитните продукти също могат да предложат допълнителна защита срещу вредното ултравиолетово лъчение.

Почивайте редовно: Редовните почивки на хладни места са важни за хора със слаби сърца, които трябва да се движат или да работят навън. Намерете сенчести зони, където можете да си починете и да позволите на тялото си да се охлади.

Планирайте маршрута си: Когато е възможно, изберете маршрути, които ви позволяват да прекарвате повече време на сянка. Това ще помогне за намаляване на излагането на пряка слънчева светлина и ще запази тялото ви по-хладно.

Следвайки тези съвети, хората със слаби сърца и други сърдечно-съдови проблеми могат значително да намалят риска от обостряния и свързани със здравето усложнения по време на горещи периоди. Важно е обаче да запомните, че всеки реагира различно на топлина, така че е изключително важно да слушате тялото си и незабавно да потърсите медицинска помощ, ако почувствате някакви симптоми на прегряване, като замаяност, гадене или необичайно ускорен пулс. Като вземем необходимите предпазни мерки и останем бдителни за признаци на заболяване, можем да гарантираме, че ще се насладим на безопасно лято, независимо от метеорологичните условия.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook