Август отново ще предложи вълнуващи вечерни пътувания по цял свят, благодарение на поредното издание на „Кино за пътешественици”. Домакини на събитието ще са „Културен център G8” и „Евро синема”, където пътешествията на кино ще продължат от 1 август до 18 август.

Цели 7 специални събития има в програмата на тазгодишното издание.
Откриването ще е на 1 август от 18.30 часа, когато Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще споделят за своето африканско пътешествие продължило над два месеца, което обхаща страните между Бенин и Сиера Леоне в западната част на континента. След представянето зрителите ще видят филма „На свобода”, който показва пътешествието на немска двойка из една от най-нетуристическите части на света – Западна Африка.

На 2 август ще бъде показан премиерно филмът „Няма такова пътуване”. Лукас и Томаш решават да повторят голямото евразийско пътуване на легендарните чешки пътешественици Иржи Ханзелка и Мирослав Зикмунд.

Водени от фотографиите на своите предшественици, двамата младежи се впускат в едногодишно пътуване запечатало заснежените хималайски върхове на Непал, отдалечените племена на Суматра, бреговете на свещената река Ганг край Варанаси и трудностъпните райони на полуостров Камчатка.

Преди прожекцията Кристина Паскалева ще сподели със зрителите за своето пътешествие из Непал и Бутан.
Вечер на Патагония е предвидена на 3 август, когато Петя Кокудева ще представи книгата си „„Патагонци, тролове и още мои роднини” и премиерно ще се прожектира филмът „Патагония по радиото”.

Сред безкрайната шир на Патагония има десетки малки населени места отдалечени на стотици километри едно от друго. Години наред радиото е единственият източник на информация и верен приятел на местните, а Хулио Сезар Олива е най-познатият глас на Патагония. Сега е време да разкаже своята история.

На 7 август Зорница Шепкова ще води зрителите из Аржентина, Чили и Великденския остров, а след това е премиерата на филма „По пътя на революцията”.

Пътешествениците Питър и Гарнет решават да тръгнат по маршрута, който младият Че Гевара описва в своите „Мотоциклетни дневници”. Стартът е в Аржентина, следват Чили, Боливия, Перу, Колумбия и финал в Куба. Едно незабравимо пътешествие изпълнено с паметни срещи и спиращи дъха гледки от Южна Америка.
Вечерта на Камино в рамките на „Кино за пътешественици” ще е на 8 август, когато Камелия Спасова ще представи книгата си „Мечтите, Камино… и всичко премълчано”. След това премиерно ще се прожектира филмът „Ята пилигрими”.
Три месеца Брис следва Пътя. Започва своето пътуване от белгийските Ардени и изминава над 2000 км преди да стигне до катедралата „Свети Яков” в Сантяго де Компостела, а след това да продължи и до нос Финистере. Екипиран само с малката си раница и леката си камера, Брис снима местните и интересните поклонници, които среща по Пътя.

На 12 август Теодора Иванова ще разкаже за своето пътешествие из Северна Норвегия, а след това зрителите ще видят филма „Насаме с пътя”.

Софи решава да зареже натовареното ежедневие и да предизвика себе си като измине 500 км из норвежкия арктически регион. Сама, единствено с мислите си, далеч от работата, семейството и приятелите. Дни наред сред красивите пейзажи на дивата природа.

За приятелите на планината е вечерта на 14 август, когато ще е прожекцията на филма „От кота нула до Килиманджаро“, а Диляна Гюрова ще сподели за своето изкачване на най-високата планина в Африка.

Възможно ли е за ден да се изкачи най-високият връх на Африка? След като изкачва Монблан, Аконкагуа и Елбрус, Нико Валсесия тръгва от нивото на Индийския океан и след 27 натоварени часа, със своя велосипед и бегом, успява да стъпи на първенеца на Африка – връх Ухуру с височина 5895 метра.

„Кино за пътешественици” ще продължи до 18 август с прожекции всяка вечер в салоните на „Културен център G8” и „Евро синема”. Билетите вече са в продажба.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook