Девет любители на мобилната фотография, между 10 и 17 години, са талантливите победители във фотоконкурса „Снимай вдъхновение“. Изданието за месец май 2024 г. е за мобилна фотография и се реализира изцяло като благотворителен проект. Целта на инициативата е да насърчи социалната ангажираност и творческото развитие в децата, показвайки тяхната креативност и умения.

Младите таланти в областта на мобилната фотография са предложени от фондация „Добро за всеки“ и са оценени от творческо жури с членове: Елизабет Армен, Манита Вартан, художникът, дизайнер и музикант Тодор Атанасов (който е и баща на 4 деца), Лидия Костова и Марияна Костова от фондация „Добро за всеки“.

Участниците са получили мобилните телефони, с които са заснели отличените фотографии, седмица преди края на конкурса. Не са знаели, с какви телефони ще снимат за финалния кръг и апаратите са били непознати за тях.
„Изумително и неочаквано за журито беше, че младите любители на мобилната фотография, успяха да се адаптират бързо при обстоятелствата, в които ги поставихме. Участниците в „СнИмай Вдъхновение“ се справиха при трудни условия за кратко време.“ коментира Радостина Минчева, организатор на „СнИмай Вдъхновение“.

Радостина Минчева е медиен издател, продуцент дигитални проекти и собственик на дигитално издателство, с над 20 онлайн медии. Нейната обществена и социална ангажираност включва поредица от активности, насочени към подобряване благосъстоянието и качеството на живот в обществото, като децата са приоритет в нейната дейност. С вяра, че добрите дела трябва да бъдат споделяни, Радостина не крие, че основен мотиватор за реализирането на „СнИмай Вдъхновение“ е популярна личност, която държи да остане анонимна. „Мога само да кажа, че мотиваторът да се реализира конкурса е ерудиран и перспективен млад мъж, с престижна професия и огромен потенциал. В София, а и не само, обществената му и социална дейност е добре позната и ценена“- споделя Минчева.

„СнИмай Вдъхновение“ се гордее и с още свои благодетели. Благодарение на високият професионализъм на чаровна дама от Jar Computers са осигурени еднакви мобилни устройства за всички участници, а българските производители ChoChoRap самоинициативно се включват в конкурса с подаръци за участниците.

Снимките на младите фотографи могат да се разгледат на сайта на организаторите vipmedia.bg в категория Фотоконкурс, а най-добрите снимки ще бъдат включени в специална изложба, която предстои да бъде организирана.

Победителите в „СнИмай Вдъхновение“
Румен Лазаров, 17 г. – „Супер победител“ – за цялостно представяне;
Роналдо Радойнов, 12 г. – победител в категория „Дървесна енергия“;
Рая Радойнова, 10 г. – победител в категория „Цветен рай“;
Каролина Фурманиак, 13 г. – победител в категория „Фауна“;
Инди Фурманиак, 15 г. – победител в категория “Спортни емоции“;
Кристиян Иванов, 15 г. – победител в категория „Архитектура“;
Венцислава Радойнова, 11 г. – победител в категория „Зеленчукова палитра“;
Виктория Ропанска, 14 г. – победител в категория „Плодови богатства“;
Людмил Михайлов, 17 г. – победител в категория „Вдъхновение“.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook