Цветето, което украсява дворовете и градинките ни с красотата си, е не само приятно за окото, но и изключително полезно за нашето здраве. Калифорнийският мак е ценен заради многобройните си ползи за здравето както за възрастни, така и за деца. Може да се използва дългосрочно, без да причинява странични ефекти или пристрастяване.

Едно от основните предимства на Калифорнийския мак е способността му да поддържа психичното здраве. Той взаимодейства с гама-аминомаслената киселина (GABA) рецептори в мозъка, насърчавайки релаксацията и намалявайки безпокойството. Това помага за по-бързо заспиване и осигурява по-добър сън през цялата нощ. Освен това, той отпуска мускулите и сърдечната честота, като влияе върху ацетилхолина, което го прави идеален за хора, които страдат от безсъние или нарушения на съня.

Освен това, Калифорнийският мак има меко въздействие върху серотонина, невротрансмитер, свързан с настроението. Като подобрява нивата на серотонин, той действа като естествено средство против депресия, значително повишавайки настроението и общото благосъстояние.

В допълнение към тези психологически ползи, Калифорнийският мак също допринася за цялостното здраве на сърдечно-съдовата система. Чрез подпомагане на здравословния кръвен поток, той насърчава доброто здраве на сърцето и предотвратява различни сърдечно-съдови заболявания.
Освен това, Калифорнийският мак е известен със своите когнитивни ползи. Използва се за подобряване на фокуса и концентрацията при пациенти в напреднала възраст, като им помага да поддържат остър ум и добра памет. Освен това подобрява интелектуалния капацитет чрез стимулиране на невронните връзки, което води до подобрена мозъчна функция.

Нещо повече, Калифорнийският мак има естествени аналгетични свойства, осигуряващи облекчение от болка без никакви странични ефекти. Това го прави отличен вариант за тези, които търсят алтернативи на лекарствата без рецепта.
Калифорнийският мак е прекрасно цвете както заради красотата си, така и заради многобройните си ползи за здравето.

Неговите успокояващи ефекти върху ума, подкрепата за сърдечно-съдовата система, когнитивните ползи и болкоуспокояващите свойства го правят ценен природен лек, който всеки трябва да има предвид включване в ежедневието си.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook