2 април е Международния ден на детската книжка, в който отбелязваме онази така специална литература, вълнуваща най-малките, но и връщаща спомените на по-големите към детството. Детските книги са безценни за развитието на всяко едно дете, откриващи пред подрастващите нови светове, приканващи ги към приключения и разширявайки съзнанията им.

Този така специален ден в началото на април ще бъде отбелязан подобаващо и от компанията за спешълти кафе – DABOV Specialty Coffee, която организира литературно четене навръх празника. Двама автори и един илюстратор ще четат детски книги пред публика, а след това ще има и беседа с гостите на събитието. Всеки ще може и да си закупи въпросните книжки на място, а част от събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност. Четенето ще се проведе в обекта на DABOV в столичния кв. “Изток” на бул. “Самоков” 28А.

Александър Стойчев, Мила Янева-Табакова и Виктория Дъбова са авторите и илюстратор, които ще представят различни литературни произведения пред децата и техните родители.

От 10:00 до 12:00 часа първи това ще направи Александър Стойчев от издателство “Робертино”, който ще прочете откъс от своята книга “Приказки от слънчевия лъч”. Александър е писател и музикант, притежаващ богат опит в работата с деца, като 25% от събраните средства на събитието ще бъдат дарени за благотворителна кауза.

От 13:00 до 15:00 часа ще се изяви и илюстраторът Мила Янева-Табакова, която ще представи пред подрастващите своето ново и красиво издание на класиката “101 далматинци”. Любопитен факт е, че книгата има две корици – лятна и зимна, като всеки почитател на тази вълнуваща история може сам да прецени коя да си закупи. 30% от извършените продажби на книгата ще бъдат насочени към благотворителност.

Литературното четене в Деня на детската книжка ще приключи в часовете между 16:00 и 18:00, когато последна, но не по важност, своята творба ще представи младата авторка Виктория Дъбова. Тя е автор на детската книга “Чудни приказки”, изпълнена с истории за вълшебства и добрина. Всички събрани средства от продажбата на нейното произведение ще бъдат насочени към благотворителна кауза – за дете със здравословни проблеми, имащо спешна нужда от лечение.

През целия ден ще бъдат продавани и детски кникжи на издателство „Изток-Запад“, общо десет заглавия, сред които „Червенокоска в гората на призраците“, „Истории за звездното небе“, „Книга за емоциите“, „Отново заедно“, „Детско царство“ и други.

Всички деца и възрастни, присъстващи на събитието на 2 април, ще могат да вкусят и от ароматните напитки, запазена марка на DABOV Specialty Coffee – топъл шоколад, чай и разбира се – спешълти кафе. Професионалните баристи на българската спешълти кафе компания ще се погрижат с вещина за това, демонстрирайки възможностите си пред малки и големи.
Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook